Sahte Kimlik Bilgileri ile adıma açılan Şirket vergi borcları
Merhabalar,
Öncelikle size hayırlı bayramlar dilerim. Ben Tekirdağ-Çerkezköy de ikamet ediyorum. 2004 senesinde ben askerde iken Nüfus Kimlik bilgilerim kopyalanarak adıma izmir karsıyaka da bir Taşımacılık şirketi açılmış. Ben bunu vergi dairesinden adıma gelen vergi borclarından öğrendim. Hemen cumhuriyet savcılıgına suc duyurusunda bulundum. Ayrıca sanayi bakanlığı teftiş kurulu başkanlığı na da şikayet dilekcesi ile basvurdum. Bayram arife günü yeniden izmir'den adıma vergi borc ödeme emri gelmis bulunmaktadır. Bu durumda ne yapmam lazım? Bana izlemem gereken işlem ve yol gösterici bilgiler verebilirmisiniz.
Şimdiden herkeze teşekkür ederim. Saygılarımla,
Cevap: Sahte Kimlik Bilgileri ile adıma açılan Şirket vergi borcları
Ödeme emrine itiraz ediniz. İdare aleyhine dava açarak borcun silinmesini isteyiniz. Eğer izmirdeki vergi dairesinde işe başlama evraklarında fatura veya beyannamelerde imzanız yoksa davayı kazanabilirsiniz. İşi kesinlikle ciddiye alın (Sonradan mali boyutları korkunç oluyor). İyi bir avukatla (özellikle böyle bir dava daha önceden açmış) anlaşınız...
Vergi borcu ödeme emrine hemen itiraz ediniz. Vergi dairesi aleyhine dava açınız. Eğer İzmir'deki vergi dairesinde herhangi bir imzanız yoksa davayı kazanabilirsiniz. Olayı kesinlikle ciddiye alınız (sonra mali boyutları ve uğrayacağınız zarar çok büyük olabilir.). Ayrıca iyi bir avukatla (tercihen daha önce böyle bir davaya bakmış) anlaşınız. Allah yardımcınız olsun..
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme emrine itiraz ediniz. İdare aleyhine dava açarak borcun silinmesini isteyiniz. Eğer izmirdeki vergi dairesinde işe başlama evraklarında fatura veya beyannamelerde imzanız yoksa davayı kazanabilirsiniz. İşi kesinlikle ciddiye alın (Sonradan mali boyutları korkunç oluyor). İyi bir avukatla (özellikle böyle bir dava daha önceden açmış) anlaşınız...
ilginize tesekkür ederim. vergi mahlemesine dava acmam gerektigini belirtiler.adıma sirket acıldıgı dönemde ben askerdim. vergi dairesinde ve diger evraklarda imzam bulunmamaktadır. avukat tutmadan kendim girebilirmiyim davalara?