-
Savcı Olmak
Merhaba , ben lise 3 eşit ağırlık ögrencisiyim , ileride İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini okumayı düşünüyorum . Şu an için düşüncem fakülteyi başarılı bir şekilde bitirip Savcı olabilmek .
Peki ;
Savcı oldugumda kaç yıl dogu görevi yapıcam ?
Sık sık atamam olucak mı ?
Sınavı kazanıp kura çekildiğinde hakim çıkarsam savcılıga dönüş şansım olucak mı ?
Gecenin bir vakti kaza veya cinayet yerine kalkıp gidicek miyim ?
Bu mesleği seçersem beni çok zorluyacak mı ? :alala:alala
-
Cevap: Savcı Olmak
Merhaba geleceğin Savcı adayı,
Öncelikle hedefini çok önceden belirleyip ona göre adımlarını atacak olmanı çok olumlu karşıladığımı belirtmem gerekir.Sorularına gelince;
yazacağım tırnak işareti ile belirtilen kısımda sorularının cevaplarını bulabilirsin.
"Her yıl atanacak hakim ve savcı sayısı adalet bakanlığınca tespit edilir.Kanunda belirtilen koşullar sağlandığı takdirde, yazılı yarışma sınavı ve mülakat yapılır.Bu sınavlarda başarılı olduğun takdirde atanıyorsun.İki yıllık adaylık süresince Hakim ve savcı eğitim merkezinde üçer aylık hazırlık eğitimi aşamalarından geçiriliyorsun.Bu aşamalar sırasında 18 aylık staj süresi vardır.Eğitim dönemi sona erince yazılı sınav olunur ve bu sınavda başarılı olanlar hakimlik ve savcılık mesleğine kabul edilir ve atanırlar."
Savcılık işte böyle uzun ve yorucu bir süreç.Şimdiden strese sokmamışımdır umarım:)Kolay gelsin, başarılar...
-
Cevap: Savcı Olmak
Genç arkadaşım hedefin çok güzel yanlız istediğin şeyin ne kadar farkındasın bilemiyorum.Şu anda hukuk fakültesini okuyan ve bırak hakimi savcıyı avukatlık mesleğini dahi icra edemeyen bir çok kişi var.Hedefine ulaşman için olağan üstü başarılı ve şanslı olman lazım.Yani benzetme yapmak gerekirse, futbola başlayan genç sayısını düşün.Bunların kaçı ileride Süper Lig seviyesinde futbol oynayabilecek.1/1000'i belki.Seninde hedefin ve isteğin şu anda belki 1000 kişiden 1'i olmak.Daha şimdiden gece olay yerine gidecek miyim demeni yaşına ve içinde bulunduğun heyecana veriyorum.Sen hele bir oralara gelde zaten her mesleğin zorluğuna insanların alıştığı gibi onada alışılır.Şimdiden mücadelende başarılar diliyorum.