Askerlik Durumum Hakkında
Merhaba,
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.
Askerlikle ilgili yaklaşık bir senedir net bilgi sahip olamadığım, benzer sorunlar bulamadığım sorularım var. Forumu aradım ama bulamadım. Varsa da affedin.
30.10.1988 doğumluyum. 2006-2008 yılları arasında 2 yıllık üniversite bitirdim. Okulu bitirdiğim tarihten beri özel bir şirkette, yaklaşık 3. yılımı doldurdum. Aynı zamanda 2008'den sonra Dikey Geçiş ile AÖF işletme bölümüne hazırlık sınıfına kaydoldum fakat 2 sene üst üste kaldım ve askerlik durumum hakkında soru işaretlerim oluşmaya başladı.
Aralık 2010 tarihinde askerlik durumumu öğrenmek için Gaziantep askerlik şubemde tanıdığım bir memuru aradım. Bana;
"31 Ekim'e kadar muayene olmaya gitmediğimden yoklama kaçağısın. Açıköğretimde okuyorsan kaydını sildir, 2 yıl tecil hakkı iste." dedi.
Buna istinaden AÖF büroya gidip kaydımı sildirdim.
Daha sonra askerlik şubesine gidip 2 yıl tecil hakkımı istedim fakat askerlik şubesinden aynen şöyle bir cevap aldım.
"Hazırlık sınıfında(0. sınıfta) olduğundan, okuyor olarak gözükmüyorsun. Ancak 2008'den sonra 2 yıl tecil hakkını kullanabilirsin. Bu da 31.12.2010 yılına kadar geçerli olur ve en geç 01.01.2011 tarihinde askerlik şubenden belgeni almaya gelmelisin."
Bu konuşmadan sonra AÖF bürosuna gittim fakat sildirdiğim kaydı iptal edemedim.
Şuanda okula kaydolmam için askerlikle ilişiğim olmadığına dair belge istiyorlar.
Babamın ikameti bizim evde görünüyor fakat bizden ayrı yaşıyor. Benim anneme ve 15 yaşında kız kardeşime bakmam gerekiyor. Bu sebeple şuanda askere gitmem ailem için intihar olur.
Özet geçecek olursam, Gaziantep askerlik şubesinde tanıdığım memur, yanlış anlama sebebiyle tüm okuma hakkımı elimden aldı ve askerlik durumumu zora soktu.
Şuanda askerlik şubesine gitsem ya da farklı bir yol ile mazeretimi gözünde bulundurarak tecil alabilir miyim?
Durumum hem benim hem ailem için şuanda çok önemli.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar,
Cevap: Askerlik Durumum Hakkında
askerlik şubesindeki kabiliyetsizlerin kendi kurumlarıyla alakalı çıkan genelgelerden kanunlardan bbile haberi yok. canım ülkemede gördüğüm en geri kalmış kurum asal sanırım. hala bakaya ve yoklama kacakalrının dosyalarını savcıya göderiyor bazı şubeler. kanunlar değişeli aylar olacak ama bi haberler. senın durumunda ordaki memurun iş bilmezliği. bu saatden sonra yapacak fazla bisey yok gibi gorunuyor sana iyice araştır sonuc cıkmassa şubeye uğrama daralmada rahat rahat işine gücüne bak kimse seni alıp askere götürmez. eğerki sorunu çözemessen ve bi muddet sonra şubeye gidersen sana idari para cezası kesebilirler ceza kesildikten sonra askere gitmessen ozaman seni savcılıga verebilirler su durumunda askerle ilişiği yoktur belgesi alamassan şubeye gitme derim. bence sen açık öğretime durumu anlatan bi dilekçe yaz belki sonuc alırsın. allah yardımcın olsun ama dediğim gibi araştırmaların sonucunda ilerleme kaydedemessen hiç çekinme işine gücüne bak kimse seni zorla biyere alıp götürmez... iyi forumlar
edit: sen 1988 doğumluymuşsun:) 29 yaşına kadar üniversiteye kayıt olma hakkın olması lazım ben öyle biliyorum bi yıl kacar seneye tekrar okula başvurusun sonrasında belgenle gider askerlikle ilişi yoktur kağıdı alabilirsin diye düşünüyorum...
Öncelikle uzunca sorunumu okuyup yanıtladığın için teşekkür ederim.
Üniversiteler başvuru alıyor fakat kayıt için askerlikle ilişiği yoktur kağıdı istiyorlar. Maalesef o belgeyi getiremiyorum galiba. (Yani hiç denemedim)
Sanırım 2012 yılının başında yurtdışında lisans tamamlama yapıcam. Yurtdışına çıkmamda, pasaport almamda vs. problem yaşarmıyım?
Hakkımda bir arama/yakalama kararı çıkmamıştır değil mi? :)
universiteyi kazandığına dair belgeyle gidersen alırsın o kağıdı.
yurt dısıns cıkmanda veya pasaport almanda bi sorun olmaz yakalama kararıda cıkmaz o asamaya gelene kadar baya bi sure var dert etme....
Alıntı:
27style rumuzlu üyeden alıntı
Babamın ikameti bizim evde görünüyor fakat bizden ayrı yaşıyor. Benim anneme ve 15 yaşında kız kardeşime bakmam gerekiyor. Bu sebeple şuanda askere gitmem ailem için intihar olur.
Alıntı:
27style rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım 2012 yılının başında yurtdışında lisans tamamlama yapıcam. Yurtdışına çıkmamda, pasaport almamda vs. problem yaşarmıyım?
Yurtdışına çıkmanız aileniz için herhangi bir intihar benzeri faaliyet olmuyır yani?
Alıntı:
gejna rumuzlu üyeden alıntı
universiteyi kazandığına dair belgeyle gidersen alırsın o kağıdı.
yurt dısıns cıkmanda veya pasaport almanda bi sorun olmaz yakalama kararıda cıkmaz o asamaya gelene kadar baya bi sure var dert etme....
Teşekkürler gejna. Yardımın için teşekkür ederim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yurtdışına çıkmanız aileniz için herhangi bir intihar benzeri faaliyet olmuyır yani?
Yok hayır olmuyır.
Ayrıca, (problemime yardımcı olmak adına) tüm yazımı harfi harfine okuduğun için, sana da teşekkür ederim.