Evrakta sahtecilk suçu ve yazılı savunma
slm önümüzdeki günlerde evrakta sahtecilikten asliye ceza mahkemesinde görülecek olan bir davamız var psikolojik rahatsızlıklarımdan dolayı bırakın mahkemeyi babamın karşısında bile konuşamıyorum ağzım sanki kilitleniyor titreyip donup kalıyorum bu görülecek olan duruşmada kimlik tesbitinden sonra ifademi yazılı olarak önceden hazırlayıp sunmam mümkünmüdür yoksa tek yolum sözlü savunmamıdır lütfen yardımcı olun sözlü savunma yapabileceğimi sanmıyorum yardım ederseniz sevinirim saygılarr...
Cevap: evrakta sahtecilk suçu ve yazılı savunma
Arkadaşım İlk olarak psikolojik bozukluğun varsa ve bu konuda tedavi görüyorsan görmekteysen duruşmaya katılmanın senin açından sakıncalı olacağı hakkında bir rapor alıp mahkemeye sunabilirsin.
Avukat tutabilecek durumda değilsen bir dilekçeciden 5 Tl karşılığı ücretsiz Müdafii talep eder bi dilekçe yazdırıp seni bir avukatın savunmasını isteyebilirsin.
Ceza yargılaması kural olarak vicahi sözlüdür. Ancak Yazılı olarak duruşmadan önce yahut duruşma esnasında savunma sunabilirsin.
Yazılı savunmayı Duruşmadan bir kaç gün evvel vermekte fayda vardır.
Şayet psikolojin bozuk ve tedavi görmüyorsan derhal bir psikiyatriste başvurmanda fayda var.Geçmiş olsun.
Cevap: evrakta sahtecilk suçu ve yazılı savunma
teşekkür ederim cevabınız için yani yazınızdan anladığım mahkemeye ifade vermeye gitmeden önce kendim olayın nasıl neden gerçekleştiğini v.s yazılı olarak bir kağıda yazıp duruşmada yargılamamı yapan savcı hakim v.s rahatsız olduğumu beyan edip yazılı olarak yazdığım ifademi sunsam olabilir .. diyorsunuz ben aslında çok ileri derecede rahatsız değilim ama tıkanıyorum tabiri caizse çuvallıyorum mahkemeden veya hakim karşısına çıkmaktan değilde orada muntazam olarak ifademi verememekten duruşmayı olumsuz etkilemekten tırsıyorum