Maaş,Sigorta, İşten Çıkarılma
Merhaba arkadaşlar. Ben ikinci öğretim önlisans okuyan öğrenciyim. Parttime (akşam 4:45 öncesi) olarak bir yazılım firmasında çalışıyordum. 6 ay boyunca çalıştığım yerden sadece 165 Tl ücret alabildim. Diğerlerini talep ettiğimde vergi borcum var devlet kazandığım parayı bankadan kesinti yaptı vs gibi yalanlar ile hep erteledi. 6.ayın sonunda sigortamı yapmayan maaş vermeyen iş yerine son ve katı talebimden sonra işten ayrıldım. İş yeri olmayan evini iş yeri olarak gösteren o firma telefonlarıma cevap vermez oldu memlekete geldim arıyorum soruyorum araya aracı koyuyorum fakat alınterimin karşılığını alamıyorum. Firmada çalıştığımı ispat edebilirim gerek çalıştığı devlet daireleri gerekse çevresi gerek bağlantı kurduğu başka firmalar benim orda çalıştığımı biliyor. Hatta hastaneler de yaptığımız parmakizi sistemlerinde bile yönetici girişim ( parmak izim ) bile var. Ayrıca diğer firmalarla yazışmalarımızda kişisel e-mailim de mevcut. Bu dolandırıcı adamdan nasıl hakkımı alabilirim. Bu konuda fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. ( Mesajımı bayramın ilk günü yazdığım için dipnot olarak bütün müslüman aleminin bayramını da içtenlikle kutlamak isterim.)