-
İşten Çıkartılma
İyi gunler bayramınız mubarek olsun.
Konuyu nereye açacagımı bılemıyorum siteye yeni üye oldum yardımcı olursanız sevinirim tşkler.
Ben bir konu danışmak ıstıyordum. Ben subat 2009'dan beri pastanede çalısıyorum bı ıkı kere daha benı ısten kovup tekrar gerı çağırdılar en fazla bı hafta fln boşta kaldım gerı dönüp çalıstım tanıdık yer alıstıgım yer dıye. sıgortasız çalıstırılıyordum bayram öncesi denetimlerde ceza yediler ve sıgortamı yaptı ama aralarda gırdı cıktı yapmıs sanırım tam bı bılgım yok. neyse konuya geleyım işyerinde buyuk bi tartısma oldu ve ben işten yrılmak ıstedıgımı söledım önümüz ramazandı ve ben yuzustu bırakmak ıstemedıgımı ve eleman bulmalarını işten ayrılacagımı söledım tmm dedıler ve çalısmaya devam ettım fakat eleman fln baktıkları yoktu ben burada hafta tatılı kullanmadan sureklı çalıstım yerı geldı sabah 7 gece 12 çalıstım fakat dukkana 5 dk gec kaldım dıye bu ayın 19.da tartısma cıktı bende işverenimi aradım ve böyle olursa çalısamayacagımı 5 dk ıcın sorun cıkıyor ama fazla çalıstıgımda paramı alamadıgımı söledım bunun uzerıne işverenimin abisi ( 5 kardeş ortaklar ) beni dukkandan kovdu artık işçi alım cıkımına ben karısıyorum çık git dedi çalısma dedı bende önlüğümü cıkarıp evıme geldım. ayrıca yıllık iznimi de vermemıstı parasını verırım hem çalısırsın paranı alırsın hemde yıllık ızın parasını alırsın dedı ama işten kovuldugum ıcın izin paramıda vermedıler.şimdi paramı istediğimde tazmınat davası açarım dıye bana kagıt ımzatlatmak ıstedıler bende imzalamak ıstemedıgım ıcın tatıl paramıda vermedıler. git istediğin yere şikayet et yok para fln dediler. Benım kıdem ve ıhbar tazmınat hakkım olur mu ? nereye ne için başvurmam gerekıyor ? yardımcı olursanız çok sevınırım. Ayrıca bana işten bız kovmadık kendın çıkıcam dedın cıktın deriz hiçbirşey yapamazsın dediler. Bunu yapabilirler mi ve nasıl ispatlayabilirim sadece işverenim abisi ve ben vardım o an için bi şahidim yok. ben ne yapabılırım yardımcı olur musunuz. şimdiden cok tşk ederim.
..
-
Cevap: İşten Çıkartılma
aynı dert benım başımdan geçtı gıbı...şunu soyleyım.çıktıgında ve ne zamandan beri sigortalısın ?
-
subat 2009da işe başladım temmuz 2009da sigortam basladı fakat sıgorta gırdı cıktı yapmıslar durdurup yenıden baslatmıslar en son 19,08,2011 cıkısım gorunuyor
-
İşveren girdi çıktı yaparak aklınca kendini sağlama alıyor. Bunun bir önemi yok. (Örneğin, işveren sizi işten çıkartıyor ve aynı gün işe alıyorsa...) Önemli olan girdi çıktı yapılırken aralarda boşluk bırakılıp gün kaybına uğratılmamış olmanız.
-
aynı gün için girdi çıktı yapmılmamış hatta bi dönemde 2 aydan fala sigortasız çalısıo görunuyorum.
-
eger en son çıkartıldıgınızda sıgortalıysanız ve eger yasanan olaylarada şahıdınız varsa işe iade ve ya yapılanlara karşılık tazmınat isteme hakkınız var.bıldıgım kadarıyla...