Çözülmesi Gereken Bir Olay, Yardımınızı Bekliyorum
Malum Kişi (A) 09.10.2009 tarihinde vefat etmiştir. Kişinin (B) , (C), (D), erkek ve (E) kızı toplamda 4 çocuğu vardır. Malum kişinin Bursa/Hamitler'de 6 daire ve 2 dükkanı vardır ve bu taşınmaz gayrimenkullerin tapusu 3 kişinin el değiştirmesi sonucunda 1996 yılında erkek çocuğu (E)'nin karısına geçmiştir.
Bugün bu taşınmaz gayrimenkullerin miras yoluyla ile paylaştırılmasına, tapusu kendisine ait olan (E)'nin karısı karşı çıkmaktadır.
a)Bu taşınmaz gayrimenkullerin alımında kimlere hak düşmektedir? Paylaşım nasıl olmalıdır?
b)Böyle bir hak varsa nasıl çözümlenmelidir?
Arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim yardımınızı bekliyorum.
Cevap: Çözülmesi Gereken Bir Olay, Yardımınızı Bekliyorum...
hukukçu olmamakla beraber aynı davayı yaşayan biri olarak diyorumki tapu iptal ve tenkis davası açın. mal dönüp dolaşıp yine aileye geldiği için muvaaza dediler bizim davada...tabii hukukçular çok daha iyi bilir ..benimki sadece kişisel tecrübe
anlam veremediğim şey şu insanlar kendi taşınmazlarıyla nasıl bir bağ kuruyolar ..çokmu vermek istiyosun mirasçına sat orayı git başka yeri onun adına al..tabii yine kişiel düşüncem bu dava yüzünden 7 sene mahkemeye gidip gelmiş sıkıntı yaşamış biri olarak.