Mahkeme'den Tahliye Kararı İlgili Bir Soru
Öncelikle herkese merhabalar.Sizlere bi sorum olacak cevaplarsanız çok mutlu olurum.Soruma gelelim;
Arkadaşım 22.07.2011 tarihinde işlediği 6 ayrı suçtan(Ruhtasız silah taşıma,usulsüz silah kullanımı,konut dokunulmazlığını ihlal,kişi hürriyetini yoksun kılma,basit yaralama,hakaret,silahla tehdit) dolayı nöbetçi hakim tarafından tutuklanmıştı.
26.08.2011 tarihinde duruşması vardı 2.asliye ceza mahkemesinde.Duruşmada hakim avukatımızın ''yazılı savunma verme,ek süre ve adli rapor'' istemesi üzerine arkadaşım tahliye etti.Tahliye ederken ''bir daha küçük suçtan karşıma gelme'' vb. şeyler söledi.
Duruşmada müştekilere şikayetçi olup olmadıkları soruldu.''Şikayetçi olmadıklarını'' söylediler.Yalnız müştekilerden birisi tehdit unsurunun kendisine karşı yapıldığını beyan etti.
Bu durum karşısında bir kaç sorum olucak:
1-2.duruşmada hüküm çıkmadığı takdirde tutuklama mümkünmüdür?
2-Hüküm çıktığında bu tahliye esnasındaki ve cezaevinde kalma sürecindeki iyi halden dolayı cezada indirim yapılırmı?
3-Hüküm çıktıkdan sonra kararı temyize göndersek,bu süreç esnasından tutuksuz yargılanma,tutuklu yargılanma gibi durumlardan hangisi olur?
Avukatımızla görüşme imkanımız olmadı.Sizler yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Kurallara uygun davranmaya çalıştım,yeni üyeyim.Hatam olduysa şimdiden özür diliyorum.
Saygılarımla
3-
Cevap: Mahkeme'den Tahliye Kararı İlgili Bir Soru
Bir kişi cevap verebilirmi acaba
1 hafta oldu bi kişi bile cevap vermedi.Bu avukatlara para koklatmazsan adını bile söylemezler.
Sormayın, evet. Bu avukatlar böyle işte.
Bizim burada bir mühendis var, o da para koklatmadan proje çizmediği gibi, diğer doktor komşumuz da para koklatmadan muayene etmiyor.
Hatta berber bile para koklatmadan traş yapmıyor, her zaman ayakkabılarımı boyattığım boyacı da para koklatmadan boyamıyor ayakkabılarımı.
Sorun şu ki bende anosmi var kahretsin...
Konut dokunulmazlığını ihlal, basit yaralama, hakaret, tehdit gibi davalarda mahkemeler genelde olayın sıcaklığı ile tarafların daha büyük kayıplara uğramaması adına tutuklama kararı veriyor ve ilk celsede de bu durumu ortadan kaldırılıyor. Sizin olayınızda da bir benzer durum yaşanmış. Öncelikle geçmiş olsun. Sorularınıza gelince;
1- Mahkeme olağanüstü bir durum olmadığı sürece ara celselerde tutuklama kararı vermez. Kararı açıklar, yedi gün içerisinde temyiz hakkınız var der ve temyiz süresini dışarıda geçirirsiniz. Yargıtay cezanızı onar ise de hakkınızda yakalama emri çıkar, ceza infaz kurumlarında kalan cezanızı infaz edersiniz.
2- Ceza infaz kurumunda 1 gün bile kalsanız bu toplam cezanızdan düşer. Zaten iddianamede de bu yazar: Sanık'ın tutuklu bulunduğu günlerin cezasından mahsubuna diye.
3- ilk madde de de dediğim gibi davanızda tekrar bir tutuklamanın çıkacağını düşünmüyorum. Ancak mahkeme ceza verir, siz temyiz eder ve Yargıtay'da cezayı onarsa; cezanızı çekmeniz için karar onandıktan sonra tutuklanıp ceza infaz kurumuna gönderilirsiniz.
Tekrardan geçmiş olsun.
Saygılarımla
Alıntı:
Chatie rumuzlu üyeden alıntı
Konut dokunulmazlığını ihlal, basit yaralama, hakaret, tehdit gibi davalarda mahkemeler genelde olayın sıcaklığı ile tarafların daha büyük kayıplara uğramaması adına tutuklama kararı veriyor ve ilk celsede de bu durumu ortadan kaldırılıyor. Sizin olayınızda da bir benzer durum yaşanmış. Öncelikle geçmiş olsun. Sorularınıza gelince;
1- Mahkeme olağanüstü bir durum olmadığı sürece ara celselerde tutuklama kararı vermez. Kararı açıklar, yedi gün içerisinde temyiz hakkınız var der ve temyiz süresini dışarıda geçirirsiniz. Yargıtay cezanızı onar ise de hakkınızda yakalama emri çıkar, ceza infaz kurumlarında kalan cezanızı infaz edersiniz.
2- Ceza infaz kurumunda 1 gün bile kalsanız bu toplam cezanızdan düşer. Zaten iddianamede de bu yazar: Sanık'ın tutuklu bulunduğu günlerin cezasından mahsubuna diye.
3- ilk madde de de dediğim gibi davanızda tekrar bir tutuklamanın çıkacağını düşünmüyorum. Ancak mahkeme ceza verir, siz temyiz eder ve Yargıtay'da cezayı onarsa; cezanızı çekmeniz için karar onandıktan sonra tutuklanıp ceza infaz kurumuna gönderilirsiniz.
Tekrardan geçmiş olsun.
Saygılarımla
Çok teşekkür ediyorum içimdeki sıkıntıları biraz olsun hafiflettiniz.Ayrı avukat arkadaşlardanda özür diliyorum üstteki yorumlar için.Piskolojik olarak bunaldıyım herşeye olumsuz bakıyorum.Bu aralar sakinim ve yazdıklarıma baktımda mahçup oldum.
Ayrıca sormak istediğim bir soru daha var.Temyiz süresi ne kadardır.Yani kararın bizim tarafımızca temyize gönderilmesi,yargıtaya gitmesi,yargıtaydan bu kararın geri gelmesi..Çok teşekkür ediyorum
Saygılarımla.