Aldatmaya dayalı boşanmalarda cocuk velayeti
Günlerdir düşünüp duruyorum... Eşimin beni aldattığı kesin internet üzerinden yaptıkları görüşmelerden... gel gelelim ne kadar ispat etsemde yüzlerce delil sunsamda bu hukuk düzeninde yinede ben zararlı çıkyorum... Eşim mutlu pişkinliğine diyecek yok... yuvanın dağıldığınamı 3 yaşındaki kızını birdaha görememenemi... beynini kemiren bu olaylaramı anlamıyorum yani niye ben cezalandırılıyorum... 2-3 gündür araştırma yapıyorum ama sonuç alamadım malum bide tatil girdi araya avukata danışma gibi durumda yok anladığım kadarıyla eşimin aldattığını ispatlasam bile çocoğumun velayeti anesine veriliyor.. hani adalet ben cezalandırıldım ben uzaklaştırıldım hayattan...
Boşanma davası açmaktan bile vazgeçmeyi düşündüm sırf cocuğum uzak kalmasın benden ama gel gelelim eşim bunu anlamışkı çok rahat bişekilde bayram tatili için çocugumu alıp memleketine bayram tatiline gitti... anladığım kadarıyla olaylar yatışınca bana dava acıcaktır siddetli geçimsizlik felan tarzı.. bu durumda ben yine zaralı çıkıcam ozaman ne yapmam gerekli akıl vericek yol gösterecek olan varmı aranızda aynı durumda olup nasıl işin çinden çıkabildinizmi...
Cevap: Aldatmaya dayalı boşanmalarda cocuk velayeti
aynı durum bendede mevcut hatta benimde bir kızım var vede 3 yaşında tam 1 yıl çoçuğumu hiç göstermediler üstelik 500 tl idari para cezası aldım suçum kızımı görmek istemem sana tavsiyem eşinizin ki ben onlara eş bile demek istemiyorum midem kaldırmıyor ....dava açmasını beklemeyin siz haysiyetsiz hayat sürmekten dava açın ve bunu ispatlamaya çalışın aksi takdirde eşinize nafaka hatta tazminat ödemeye mecbur kalırsınız ayrıca açacağınız davada manevi tazminat talep edin eğerki çaresiz davranırsanız merak etmeyin onlar bunu çok iyi değerlendiriyor benim davamda kendisine nafaka istemesine karşın hakim tedbir nafakasına hükmetmedi ayrıca çoçuk konusundada karamsar olma yine kendi davamdan kızımın tedbir velayeti annesinin istemesine rağmen anneye tedbir velayeti verilmedi ayrıca son zamanlarda bu gibi durumlarda yargıtay çoçuğun yaşına bakılmaksızın babaya verilmesi yolunda kararlar veriyor çok zor bir süreç geçireceksin ama ilk önce sabır ve davanı ispatlamaya çalış .....