Cevap: Bilişim suçu yardım
Dava açıldığına ve sizinde bundan haberiniz olduğuna göre Savcılık makamının yazmış olduğu iddianame elinize ulaşmış demektir.Bu iddianameyi bizlere yazabilirseniz , Hangi suçtan yargılandığınızı sonuçların neler olabileceğini yüzde yüz bir oranla tahmin etmek mümkün.
e-devlet ten baktım daha elime iddianame geçmedi ne zaman geçer?
şu dilekçeyi yazarak kendinizde gidip teslim alabilirsiniz
..................SULH CEZA MAHKEMESİNE
TALEPTE BULUNAN SANIK : ( SİZİN ADINIZ )
ESAS NO : ( E DEVLETTE YAZAN DOSYA NO)
Açıklamalar:
1-) Yukarıda belirtmiş olduğum dosyada sanık sıfatı ile yargılanmaktayım.
2-) Savunmam açısından gereken kolaylığın sağlanması amacı ile dosya içerisindeki belgelerin birer örneğini yüce mahkemenizden saygılarım ile arz ve talep ederim.
ADRESİNİZ .................. .................................................. .................................................. .................................................. ..... TARİH
.................................................. .................................................. .................................................. ................................. ADINIZ SOYADINIZ
.................................................. .................................................. .................................................. ............................................ İMZA
Ayrıca bu dilekçe ile mahkemeden tarafınıza ücretsiz avukat atanmasını talep edebilirsiniz
..................SULH CEZA MAHKEMESİNE
TALEPTE BULUNAN SANIK : ( SİZİN ADINIZ )
ESAS NO : ( E DEVLETTE YAZAN DOSYA NO)
Açıklamalar:
1-) Yukarıda belirtmiş olduğum dosyada sanık sıfatı ile yargılanmaktayım.
2-) Müdafii seçebilecek durumda değilim tarafıma CMK gereğince Barodan avukat atanmasını yüce Mahkemenizden arz ve talep ederim.
Bir teşk yada duymasam bile dua ederseniz sevinirim. TEşk...
çok teşekkür ederim ama şuan bi korkum var her an evime polis gelip bilgisayarımı alacak diye. Öyle bir ihtimal var mıdır?
Selamlar,bende bir soru sormak istiyorum,2-3ay önce email ve facebook adreslerim çalınmıştı savcılığa başvurdum,3 gün önce emniyetten en son giriş yapıldığı yeri ve kim olduğunu söylediler ve çalan kişi arkadaşım çıktı ve mail ve facebook hesaplarımı geri verdi emniyetten ifade için çağırdılar bende şikayetimden vazgeçtiğimi söyledim ve ifademi imzaladım.Peki şimdi arkadaşım hakkında halen dava açılır mı? ya da dava açılmaması için ne yapmalıyım? şimdiden teşekkürler...