Cevap: Sabıka Kaydım Olurmu ?
Siz kavgaya karıştınız mı ?
Kavgaya karışmak zorunda kaldım çünkü alkollü kişi ilk önce bana tekme atmak için koştu bende kendimi korumak için ona karşılık verdim ve kavga başladı.
sizin savunmanıza göre olayınızda meşru savunma var gözüküyor fakat karşı tarafın darp raporu alacak kadar zarar görmesi meşru savunmayı haksız tahrike dönüştürebilir. Şimdi savcı ifadenizi inceleyerek dava açıp açmamaya karar verecek, muhtemelen dava açacaktır. Duruşmanızda olayı tüm detaylarıyla anlatın, ceza davaları için önceden bir öngörüde bulunmak oldukça zordur. CMK'ya göre talebiniz doğrultusunda size ücretsiz avukat görevlendirilir. Kanımca yaş küçüklüğünüz ve diğer nedenlerinizden dolayı ceza alsanız bile cezanız yarı oranında düşürüleceği için (tck 31/3) hakim en kötü ihtimalle kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlardan bir tanesini uygulayacaktır. (tck 50)
geçmiş olsun
dostum şuan çok karmaşık bir durum alkolli kişiye bulaştığın için bilinci yerinde olmadığı için suçlu bu durumda sensin ama üzülme en fazla bir işe giremezssin ve dahası 7 ay falan yersin oda kafa dinlersin sabıkaya gelince gpt ne işledi sicilde bozukluk oldu ama ceza evine girdiğinde sabıkanda olur sana tavsiyem mahkemeye gitme yoksa boylarsın gitmessen takipsizlik kararı verirler kıb
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
sizin savunmanıza göre olayınızda meşru savunma var gözüküyor fakat karşı tarafın darp raporu alacak kadar zarar görmesi meşru savunmayı haksız tahrike dönüştürebilir. Şimdi savcı ifadenizi inceleyerek dava açıp açmamaya karar verecek, muhtemelen dava açacaktır. Duruşmanızda olayı tüm detaylarıyla anlatın, ceza davaları için önceden bir öngörüde bulunmak oldukça zordur. CMK'ya göre talebiniz doğrultusunda size ücretsiz avukat görevlendirilir. Kanımca yaş küçüklüğünüz ve diğer nedenlerinizden dolayı ceza alsanız bile cezanız yarı oranında düşürüleceği için (tck 31/3) hakim en kötü ihtimalle kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlardan bir tanesini uygulayacaktır. (tck 50)
geçmiş olsun
Cevabınız için çok teşşekür ederim. Darp raporu alan kişiye o hale ben getirmedim getirenleride savcı bey e bildirdim bundan sonra ne olur onu bilmiyorum.