Cevap: İş akdini feshetme
En başta, işten ayrılacağınızın bildirimini yazılı olarak ayrılış tarihinizden 6 hafta önce yapmış olmanız gerekirdi.
Ayrılacağınızı bildirdiğinize, günlük 2 saatli iş arama izniniz olur ve bu süreyi dilerseniz önceden işverene bildirmek şartıyla toplu olarak kullanabilirdiniz.
Ücretlerinizin/primlerinizin eksik ödenmesi nedeniyle noterden sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatı almaya hak kazanılabilir.
Hak kazanılıp kullanılmamış olan izin sürelerine ait ücretler , siz de feshetseniz işveren de feshetse, sözleşme feshinde ücret olarak ödenir.
Noter kanalıyla bildirimi ilk gönderenin (noterden çıkış tarihi) feshi geçerli olur.
Teşekkürler Kırcalı,
noterden ihbarname gönderdikten sonra ne kadar süreleri var ödeme yapmaları için ?
büyük ihtimal itiraz edeceklerdir vs bunun için süreç nasıl izler ?
maaşın düşük yatması nedeniyle benim sigortamın tam yatması dışında bir kazancım olur mu ?
teşekkürler
Cuma günü noterden fesihi çektim.
noterde kayıtlı fesih olmadığı için birazda netten bulduğum kadarıyla bir fesih yazdırdım.
fesihte şu tarihten bugüne kadar çalışmış olduğum xxx şirketinden sigortamın net maaştan düşük gösterilmesi nedeniyle iş akdimi 4857 sayılı iş kanununun 24.maddesine istinaden tek taraflı feshediyorum.Çalışmaya başladığım günden bugüne kadar hak etmiş olduğum ücretler ile bu fesihten doğan kıdem tazminatımın tarafıma ödenmesini istiyorum tarzında bir fesih oldu.
ihbarname ellerine geçtikten sonraki süreç nasıl işleyecek acaba ?
kaç gün içinde ödemezlerse mahkemeye başvurmam gerekli ?
istediğim işçi mahkemesine başvurabilir miyim yoksa ikametgahıma yakın olan mahkemeye m başvurmam gerekli?
teşekkürler..