Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi ve burun kırılması
Geçtiğimiz günlerde akşam vakti telefonla dışarıda konuşurken sokakta arkadaşlarım olan 3 5 kişiyi birisi sessiz olun diye uyardı ki sesli konuşuyolardı ondan... içlerinden bi tanesi geldi bana sessiz ol adam bize patlıyo diye sitem etti bense kendine bakta ondan sonra bana müdahale et deyince bu sefer aynısını küfür ederek tekrarladı ağrıma gitti bende gel bakalım dedim ve birbirimzie girdik ayırırlarken arkadaşlardan bi tanesi ortaya tekme attı ve çocuğun burnuna geldi burnu kırıldı... hastaneye gittiğimizde 2 saat sonra geri çıktı burnuna tampon yapmışlar.. neticede kavgayı benle ettiği için şikayet edilen kişi muhtemelen ben olucam..zaten pişmanım ve henüz ortada bir şikayet söz konusu değil ama tedirginim acaba alıcağım yaptırım ne olabilir... tüm yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
Cevap: Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi ve burun kırılması...
Kavgadaki burun kırılması basit tıbbi müdehale ile giderilebilecek bir durum olmadığından şikayet aranmaksızın olay polise intikal edecektir. Muhtemelen hastane yönetimi olayı polislere aktarmıştır. İfadeye çağırılmanız durumunda bir avukata danışmanızı öneririm.
geçmiş olsun
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Kavgadaki burun kırılması basit tıbbi müdehale ile giderilebilecek bir durum olmadığından şikayet aranmaksızın olay polise intikal edecektir. Muhtemelen hastane yönetimi olayı polislere aktarmıştır. İfadeye çağırılmanız durumunda bir avukata danışmanızı öneririm.
geçmiş olsun
Sayın meslektaşım,olayı anlatan şahıs olayda sözü geçen şahsın burnun kırılmasına sebebiyet veren kişi değildir.Dolayısıyla,olayı anlatan kişinin sorumlu olmayacağı kanısındayım.
Belirtmek gerekir ki,ceza yargılamasında hakim iddia makamı tarafından ikame edilen deliller üzerinden tereddüte mahal vermeyecek derecede suçun isnat edilen şahıs tarafında işlendiğine vicdanen kanaat getirmedikçe,hüküm kurmayacaktır.Dolayısıyla verdiğiniz bişlgilerden hareketle ,tck.md.86/2 (btm ile giderilen yaralama suçu) uygulanamaz nitelikte olduğu için şikayete gerek olmaksızın,kolluk kuvvetlerinin bildirimiyle savcılık tarafında re'sen kovuşturma evresine geçilebilecektir.Bu yüzden btm ile giderilemeyecek nitelikteki yaralama suçlar için re'sen kovuşturma ilkesi geçerlidir.Ayrıca somut uyuşmazlığınızın niteliği açıısnda ilgili şahsın sizinle sözlü/fiili kavgaya girişmesi,ortaya atılan tekmelerden birinin burnuna isabet bulması şeklindeki fiilinden sorumlu kılmayı gerekli kılmaz.Maddi açıdan bu iki eylem birbirinden farklıdır.Soyut bir değerlendirmeyle bu eylemi kavganın öznelerinden birinin işlediği ileri sürülebilirse de,ceza yargılamasında hakim deliller ışığında soyut değil,somut bir muhakeme de bulunacak ve faili tespit edecektir.Dolayısıyla kavga fiilinin öznesi olmanız kaçınılmaz olarak yaralama fiiilinden sorumlu olmanız zorunluluğunu doğurmaz.Ceza yargılaması sürecinde şüpheye yer bırakmayacak derecede failin tespit edilememesi halinde,uyuşmazlığın şartlarına ve kavgaya iştirak edenlerin özelliklerine göre kavgaya katılan her kimse yaralama suçundan iştiraken sorumlu tutulabilir.İyi günler dilerim...
Hmmm teşekkürler.. yardımlarınız için olayın üzerinden uzun süre geçti.. hastaneye düştüm demişler.. olay kapandı şikayette edilmemiş sanırım tekrardan teşekkürler yardımcı olan abilerime..