Nafakayı avukat yolu dışında nasıl alabilirm?
merhaba..boşanma davası sonuçlandı ve çocuk için nafaka bağlandı. baba devlet memuru. ve her ayın 15 inde maaşından direkt bu para kesiliyor.ben nafakayı avukat kanalı ile alıyorum.fakat bu düzenli olmuyor. avukat bu konuda ihmal gösteriyor.benim nafakaya daha kolay bir şekilde ulaşma yolum var mı? örneğin eski eşimin kurumu parayı benim hesabıma yatırabilir mi? teşekkür ederim.
Cevap: nafakayı avukat yolu dışında nasıl alabilirm?
Belirtmek gerekir ki,nafakanın tahsil sürecinde avukatın iştiraki zorunlu bir unsur değildir.Ancak nafakanın tahsiline yönelik isteminizi nafaka yükümlüsü eşinizle uzlaşı içinde kararlaştırmanız mantıklı bir tutum olur.Eşinizin tabi olduğu kamu kurum beya kuruluşunun tahsis ettiği maddi kazanctan nafakanın doğrudan tahsiline yönelik talebinizin sonuç doğuracağı kanaatinde değilim.Nitekim nafaka yükümlülüü şeklindeki hukuki ilişkiye yabancı olan kurumun bu isteminizi karşılama yükümlülüğü bulunmamaktadır.Ancak lehinize en uygun tahsil yöntemini eşinizle müzakere edip kararlaştırmanız yerinde olacaktır.Ancak eşinizle aranızda ihtilafın vuku bulmaması için nafaka ödemelerinin objektif yollartla yani banka,ptt vb.kurumlarda çocuğun adı ve bilgileri belirtilerek yapılması yerinde olacaktır.Aksi takdirde elden yapılan nafaka ödemeleri hukuki ihtilaflara neden olabilmektedir.
ilginize teşekkür ederim.benim öğrenmek istediğim şu. nafakanın yatırıldığı ilde artık yaşamıyorum.ve sürekli avukatı bu konu için arıyorum.avukat ise düzenli yatırılan bir parayı bana 3- 5 ay sonra ve sanki büyük bir lutufmuş gibi vermekte.onun içinde olmadığı bir yol ile bu paraya nasıl ulaşabilirim?
Alıntı:
tontini rumuzlu üyeden alıntı
ilginize teşekkür ederim.benim öğrenmek istediğim şu. nafakanın yatırıldığı ilde artık yaşamıyorum.ve sürekli avukatı bu konu için arıyorum.avukat ise düzenli yatırılan bir parayı bana 3- 5 ay sonra ve sanki büyük bir lutufmuş gibi vermekte.onun içinde olmadığı bir yol ile bu paraya nasıl ulaşabilirim?
Sayın kaosteorisi'nin verdiği cevabı okumadınız mı?
Nasıl yapmanız gerektiğibi açıklamış.