Telefon numarasının internet ortamına verilmesi
arkadaşlar sevmediğim bir insan, arkadaşım diyelim; bana kötülük yapmak için cep telefon numaramı internette bir sosyal tanışma sitesine koymuş. tanımadığım 2 kişi aradı beni bu yüzden tanışalım mı edelim mi diye. sonra cocukla konuştum silmiş numaramı kaldırmış ertesi gün. özür falan da diledi. bir an suç duyurusunda bulunmayı düşündüm numaramı verdi diye. sizce bunun yaptırımı ceza olarak ne olur? cocuğun sicilinin temiz olduğunu düşünürsek. para cezası mı gelir sadece yoksa hapis de olur mu? yoksa hapis cezası paraya mı çevrilir. sadece yaptırımı merak ediyorum o yüzden sordum. şimdiden çok teşekkürler. saygılar
Cevap: Telefon numarasının internet ortamına verilmesi
Böyle bir durum üzerine sabıkasız biri hapis cezası alsa emin ol dışarda insan kalmazdı.Haklılığını ve buna dayalı mağduriyetini belgeler ve şahitlerle ispatlarsan ihtimal ertelenmiş bir ceza alır.Oda 5 sene süreyle başka suça karışmazsa tamamen düşer diye düşünüyorum(oda en kötü ihtimal).Yanlış bir hareket yapmış.Özür dilediyse, ben olsam adliye adliye dolaşmazdım.Geçmş olsun.
Bill187 adlı üyemize katılıyorum. Özür dilediyse ve numaranızı kaldırdıysa sorunun fazla üzerine gidip kendinizi yormayınız.
Affetmek büyüklüktür öyle değil mi?
sadece telimi vermemiş. o sitede adıma sahte profil açıp resmimi koymuş ve de telini vermiş. ama gene böyle olsa bile para yada uyarı cezası alır. hapis cezası almaz diyorsunuz öyle mi?
Alıntı:
opus123 rumuzlu üyeden alıntı
sadece telimi vermemiş. o sitede adıma sahte profil açıp resmimi koymuş ve de telini vermiş. ama gene böyle olsa bile para yada uyarı cezası alır. hapis cezası almaz diyorsunuz öyle mi?
arkadaşlar lütfen cevap bekliyorum. adıma sahte profil, resmim ve tel numaramı koymuş. 5 dk sonra tüm bilgileri kaldırmış gerçi. ve 2 kişi aradı bu yüzden gerçi arayan yok artık kimse. sadece yaptırımı merak ettim daha doğrusu bir hapis cezası olur mu cocuk için özellikle bunu merak ediyorum. adım, resmim ve numaram'ı hesaba katarsak? lütfen cevaplarınızı bekliyorum
Sahte profil olduğunu, resim ve telefonunuz olduğunu nasıl kanıtlayabileceğinizi anlamadım.
Alıntı:
opus123 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar lütfen cevap bekliyorum. adıma sahte profil, resmim ve tel numaramı koymuş. 5 dk sonra tüm bilgileri kaldırmış gerçi. ve 2 kişi aradı bu yüzden gerçi arayan yok artık kimse. sadece yaptırımı merak ettim daha doğrusu bir hapis cezası olur mu cocuk için özellikle bunu merak ediyorum. adım, resmim ve numaram'ı hesaba katarsak? lütfen cevaplarınızı bekliyorum
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sahte profil olduğunu, resim ve telefonunuz olduğunu nasıl kanıtlayabileceğinizi anlamadım.
Bu olayın üzerinden ne kadar zaman geçti?
Sahte profil açtığını, burada sizin fotoğraf ve telefonunuzu yayınladığını iddia ediyorsunuz.
Sonuç olarak ispat yükü sizde. Bunu nasıl ispatlayabiliyorsunuz?
evet ispat yükü ben de. ben zaten şu an olabilecek yaptırımları merak ediyorum. şayet birşekilde ispatlarsam yaptırım uyarı yada en fazla para cezası mu olur diyorsunuz. hapis olmaz değil mi? daha önceden sabıkası yokmuş bu arada