Online Oyunda Dolandırıcılık
Öncelikle herkese merhaba şimdi size öncelikle başıma gelen ufak bir olaydan bahsedicem. Ben bir online oyun oynuyorum ve az çok oyuna para yatırıyorun oyuna gelen yeni bir özellikten yararlanmak istedim bu özellik tahmin ediceginiz üzere para ile elde ediliyordu. Kısaca size şöyle anlatıyım alcağım özeliği elde etmem için o eşyadan 1000 adet almam gerektigi yazıyordu. Ben aldım ama aldıktan sonra işler değişti ve aslında 1.000 değil 10.000 adet almam gerektiği ortaya cıktı. Oyun yöneticileri bunun bir hata oldugunu kabul etti ben ise gerekli yerlere bunu bildirdim ve aldıgım eşyaların geri alınmasını ve paramın geri verilmesini istedim ama yönetim bunu verebilcegi halde vermek istemiyor ve benim oyun forumuna arkadaşlarımı bilgilendirmek için açtığım konuları siliyorlar. Bu konuda bana yardımcı olabilcek arkadaş varmı acaba bu internet dolandırıcılığına girermi? okuyan herkese teşekkür ederim.
Cevap: Online Oyunda Dolandırıcılık
Tr lokasyonlu bir oyun sistemi mi acaba? whois.com.tr'den bakabilirsiniz.
sanırım sorduğunuz buydu http://www.whois.com.tr/?q=allodstr.com
yardımcı olursanız sevinirim :)
Yardım edebilecek kimse yok mu acaba?
İyi bayramlar dilerim.
Şanslısınız oyun Türkiye lokasyonlu:) Dava açmanız lehinize olacaktır. Mahkeme gerek görürse logları inceletir ve haklı bulunursanız oyun servisi gerekli cezayı alır.
Bu dolandırıcılığa girer mi yoksa değişik bir maddeden mi yargılanır onu hukukçularımız bilir.
Merhabalar,
Hakkınızı arayın bence , ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
Kolay gelsin , iyi bayramlar
Bana yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim öncelikle ve aklımı kurcalayan bir kaç soruyu daha var bunları size sormak isterim.
Acaba dolandırıcılık mı yoksa başka bir maddeden mi yargılancağını nerden ögrenebilirim?
Yönetimden sadece kaybettiğimi mi alabilirim yoksa daha fazlasını taleb etme hakkım bulunuyor mu ?
bunları merak ediyorum. Yardımcı olan arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ederim. Son zamanlarda bu online oyunlar 18 yaşından küçük olan arkadaşlarımızı bolca kandırdıgını düşünüyorum ve oyun yöneticileri artık afedersiniz ama insan üstü varlık olarak görülüyor nerdeyse. Ben sadece dava açarak kendi çıkarlarımın peşinde koşmak istemiyorum. Ben oyunu oynayan herkese kimseden kormamaları gerektigini göstermek istiyorum ve uğradıkları haksızlıklarda artık baş kaldırmalarını istiyorum. Umarım açıcağım dava da haklı bulunurum ve buda diğer arkadaşlarımıza bir örnek olur
Ben sadece teknik detay konusunda size bilgi verebilirim. İşin o boyutunu hukukçularımız bilir. Birde oyuna kayıt olurken bir üyelik sözleşmesi accepliyorsunuz. Onuda iyi okumanınızı tavsiye ederim.
merhaba
bende nexon avrupa warrock online oyunu oynuyorum oyunda premium package 2 diye bir paket var bunu para karşılıgı aldım yalnız eşyalar eksik geldi görselde yazdıgı halde paketin içinde buluınmadıgını söylediler resmi yolladım ama halen inkar ediyorlar paramı geri istedim söz konusu bile olamaz dediler bunları nasıl ve nereye şikayet edebilirim yardımcı olursanız sevinirim