Kredi Kart Borcu Ödeyememe
Merhaba,
Ben siteye yeni üye oldum ve kafama takılan bir takım sorular var.Umarım bunların cevabını sizlerden alabilirim.
Benim yaklaşık olarak 10 adet banka kredi kartım var yaşadığım ekonomik sıkıntıdan dolayı ödeme sıkıntısı yaşıyorum.uzunca bir süre yatır çek yaparak idare etmeye çalıştım.bir dönemde de piyasada bulunan kredi kartı taksitlendirmesi yapanlara başvurdum.ama artık iyice sıkıştım.Şuanda bazı kartlarıma 2 ekstra dönemi ödeme yapamadım.Bankayı yapılandırma için aradığımda yapılandırma yapamadıklarını söylediler.
Şimdi benim merak ettiğim şey şunlar;
-2 ekstra dönemi geçiken borçlarım için bankanın bundan sonraki davranışları ve izleyeceği yol ne olacak?
-Hakkımda bir işlem başlayacaksa bu ne kadar bir zaman alır.yani 3-5 ay sürer mi?(Çünkü yılbaşından sonra alacağım zam ve prim ile ödeme imkanım olabilir)
-Bu gibi durumlarda öncelikli olarak eve mi haciz gelir yoksa maaşa mı gelir?
-Birde sorun yaşadığım bir banka yüzünden diğerleride bana ait kartları iptal ederler mi?
Şimdilik soracaklarım bunlar;
çok teşekkürler...
Cevap: Kredi Kart Borcu Ödeyememe
İki EKSTRE dönemi geciktirdiyseniz banka yakında sizi arayacaktır.
Başıma gelmediyse de buradan okuduklarımdan anladıklarım şu şekilde:
En dikkat edeceğiniz konu "taahhüt vermek" dir.
Eve haciz için gelindiğinde size muhtemelen "ya eşyaları alır götürürüz ya şu taahhütü imzalayın" diyeceklerdir.
Taahüdü imzalar ve oradaki gerekliliği yerine getiremezseniz hapse girme durumunuz ortaya çıkar.
Böyle bir şey imzalamazsanız evinize / maaşınıza haciz gelir ve borcunuz ufak ufak ödenir. Hapse girme riskiniz olmaz.
"Borcundan dolayı" hapse girmek yoktur. Taahhütten dolayı hapse girmek vardır.
2 sefer üstüste ödeme yapmadığınız da kredi kartı borcunuz nakide dönüyor hukuki terimini unuttum yani artık sizden toplam borcunuz 1000 lira ise bunun tamamını ödemenizi istiyorlar.sonraki süreci bilmiyorum
Alıntı:
seramik31 rumuzlu üyeden alıntı
-2 ekstra dönemi geçiken borçlarım için bankanın bundan sonraki davranışları ve izleyeceği yol ne olacak?
-Hakkımda bir işlem başlayacaksa bu ne kadar bir zaman alır.yani 3-5 ay sürer mi?(Çünkü yılbaşından sonra alacağım zam ve prim ile ödeme imkanım olabilir)
-Bu gibi durumlarda öncelikli olarak eve mi haciz gelir yoksa maaşa mı gelir?
-Birde sorun yaşadığım bir banka yüzünden diğerleride bana ait kartları iptal ederler mi?
Hakkınızda icra takibi başlatılacaktır. Ödeme/icra emrinin size ulaşması uzun sürmez.
Haciz için herhangi bir sıralama yoktur, eve de hacze gidilebilir, maaşınıza haciz konulabilir, araç ve taşınmazlarınıza, sair hak ve alacaklarınız üzerine haciz konulabilir. Burada alacaklı vekilinin talebi önemlidir.
Sorun yaşadığınız banka haricindeki bankaların kredi kartını iptali söz konusu olmaz fakat kredi çekmek isterseniz ödeyemediğiniz borçlar dolayısıyla size kredi verilmeyebilir.
İcra takibi başladığında alacaklı vekili ile iletişime geçebilirsiniz.