Cevap: Nasıl görev yapayım?
Cevap verebilecek, hukuki olarak savunmada yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Değerli Hukukinet katılımcıları;
Henüz bir cevap alamadım. Konunun içinden çıkılır gibi değil bununda fakındayım ama en azından görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok müteşekkür olacam. Konuyu ele alan herkese şimdiden çok-çok teşekkürler.
Öncelikle geçmiş olsun...
Olay anında yanınızda olan başka meslektaşlarınızı / hastaları olay anının şahidi olarak göstererek yaralama darbelerinin sizden kaynaklı olmadığını kanıtlayabilirsiniz. Ayrıca sorunlu hastanın huzuru bozduğunu ve dengesiz hareketlerde bulunduğunu tutmuş olduğunuz raporlar ve tutanaklarla da desteklemek suretiyle bir savunma oluşturunuz.Temiz siciliniz ve delilleriniz gözardı edilmeyecektir.
Hak kaybına uğramamak için bir avukattan hukuki yardım almanızı öneririz. Maddi durumuzun yeterli olmaması halinde Adli yardım müessesini kullanabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
AVUKAT
AYŞEGÜL MERDİNLİ
İlginize müteşekkirim. Konuyu aslında savcı çok iyi biliyor. Söz konusu şahsın özürlü olduktan sonra ve bakım altında iken de, izinli olduğu süreçlerde vukuatları var. Yeri geldi kendi oğlunu şikayet etti, yeri geldi tabanca yakalattı. Ama özürlü olunca savcı bey başka gözle bakıyor. Savunmamı da belirtiğiniz doğrultuda yapmayı düşünüyorum. Avukattan yardım alayım mı-almayayım mı diye düşünüyordum. Bu konuda aydınlattığınız için çok-çok teşekkürler. Tek korkum şahsın akıl sağlığına yönelik savunma yaparsam, tekrar kuruluşalrımızdan birinin başına musallat olup yaptıklarının yanına kar kalması ve davranışlarını olağan hale getrimesi olacaktır. Acaba bunun önüne geçmek için ne yapabilirim.