Domain Mahkeme Engeli Kaldırma Dilekçe Talep
Öncelikle merhaba,
Ben halktan bir üye olarak siz değerli hukukçularımızdan bir talepte bulunacağım...
19 Ağustos 2011 tarihinde boşta bulunan bir domaini kayıt ettirdim. Kayıt ettirmeden önce mahkeme engeli araştırmak hiç bir şekilde aklıma gelmedi. Modemimin mevcut dns ayarı sebebiyle mahkeme uyarısıyla karşılaşmamıştım ancak bir arkadaşın site mahkeme engelli demesi uyarısıyla farkettim durumu...
http://eekg.tib.gov.tr/ adresinden söz konusu domaini sorguladığımda alınan bir karar yok
http://engelliweb.com/url/yeniden-net
bu şekilde baktığımda ise mahkeme kararı belirtilmeden engelleme yapıldığı yazıyor
bu konuya benzer olarak baya eski bir konu buldum sitenizde
http://hukuki.net/showthread.php?845...dum-bu-ne-yaaa
burada YRDKL adlı üyeniz bir dilekçe örneğinden bahsetmiş ancak ne olduğu hakkında bilgim yok...
domain içerisinde +18 veya illegal bir kelime/tanım yok
neden ve ne zaman engellendiği hakkında da bir bilgim yok
böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum
açıkcası biraz çekingenlik de oluştu, çünkü whois bilgileri şu anda benim üzerimde
domaini elden çıkarmam mı gerekir, yoksa yetkili merciilere bir şekilde başvurup durumu izah etmem mi gerekir?
değerli yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum...
şimdiden teşekkürler...
Mahmut Sami YÖNTEM
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Cevap: Domain Mahkeme Engeli Kaldırma Dilekçe Talep
Sizin çekinecek bir durumunuz neden olsun ki? Sizin alan adını ne zaman aldığınız ve sakıncalı içeriği hangi tarihte barındırdığı belli. Siz satın aldığınızdan beri sakıncalı bir içerik yoksa sorun olmamalı. Ancak buranın Türkiye olduğunu ve örneğin evine giren hırsızı döven adam davasında hırsınız suçsuz, ev sahibinin suçlu olduğunu; düşen bir çocuğu hastaneye götüren adama ceza verildiğini düşünürsek haksız da sayılmazsınız.
Buna rağmen, sitelerinde bulunamıyorsa da telefon edip sormayı denediniz mi?
"Yeni bir alan adı aldım; ama yasaklı görünüyor. neden yasaklı?" diye bir sorardım ben olsam.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sizin çekinecek bir durumunuz neden olsun ki? Sizin alan adını ne zaman aldığınız ve sakıncalı içeriği hangi tarihte barındırdığı belli. Siz satın aldığınızdan beri sakıncalı bir içerik yoksa sorun olmamalı. Ancak buranın Türkiye olduğunu ve örneğin evine giren hırsızı döven adam davasında hırsınız suçsuz, ev sahibinin suçlu olduğunu; düşen bir çocuğu hastaneye götüren adama ceza verildiğini düşünürsek haksız da sayılmazsınız.
Buna rağmen, sitelerinde bulunamıyorsa da telefon edip sormayı denediniz mi?
"Yeni bir alan adı aldım; ama yasaklı görünüyor. neden yasaklı?" diye bir sorardım ben olsam.
benim çekincem tam da sizin dediğiniz gibi
sitenin infosu ve indexi yok
bu sebeple uzun süredir yasaklı olduğunu düşünüyorum ancak oldu ki henüz taze bir yasak...
http://engelliweb.com/kategoriler/
bu adrese bakınca engellenme çeşitleri olduğu söyleniyor
benim aldığım domain "Mahkeme Kararı Yazmayanlar" kategorisine ait
bir kaç sitede bununla alakalı yazı okudum, ne kadar doğru bilmiyorum, mahkeme tarafından kapatılanlarla TİB ilgilenmiyormuş
ek olarak: wayback ile tarattığımda 11 Haziran 2009 tarihli içeriğinde sitede paylaşılan linkler arasında +18 siteler ve w-arez indirme linkleri gördüm, şu anda aklıma gelen durum bu
http://www.btk.gov.tr/ bilgi edinmeden sormayı deneseniz?
Alıntı:
bilişim avukatıyla iletişim kurdum hocam
engel yazısında mahkeme ve dava bilgileri belirtilmediği için direkt olarak bir şey yapamazsın dedi
öncelikle savcılığa dilekçe verilip dosyanın geri dönüşümlü incelenip dava hakkında bilgi alınıp engel yazısının tekrar yapılandırılması gerekiyor dedi
ardından da, yani ayrıntılı bilgiler belli olduktan sonra, engelin kaldırılması için ayrı bir dilekçe işlenmesi gerekiyormuş
kısacası baya baya uzun iş =)
webmaster sitelerinden birisinde domaini reg fiyatına veya gerekirse daha az fiyata durumu belirterek satmayı planlıyorum
btk.gov.tr den bilgi edinmeden sormak tamamen ücretsiz ve çok kolay. Bu yolu neden denemiyorsunuz?
Ayrıntılı bilgilere buradan da ulaşılabileceğini düşünüyorum.
Alıntı:
btk.gov.tr den bilgi edinmeden sormak tamamen ücretsiz ve çok kolay. Bu yolu neden denemiyorsunuz?
Ayrıntılı bilgilere buradan da ulaşılabileceğini düşünüyorum.
telefon yoluyla bilgi almayı denemiştim ancak telefona cevap vermemişlerdi
şimdi dediğiniz kısımdan iletişim kuracağım teşekkürler
1 saat önce mailime BTK dan cevap geldi. sorumu TİB e yönlendirmişler, bunu söylüyorlar. oradan bilgi verilecekmiş bana
Zaten TIB cevap verecek ama siz direkt TIB e soramıyorsunuz. Siz BTK ya soruyorsunuz onlar TIB'e. Bürokrarsi işte :)