Cevap: psikoterapi ücreti
Belli ki epeydir hastanelere yolunuz düşmemiş.Benim gördüğüm devlet muayene ücreti kadar ilaçları ödüyor ki zaten sizden o kesinti yapılacağı için paranızla ilaç almaktan bir farkı olmuyor.Pahali ilaçlara gelince ödemiyor gene kendiniz alıyorsunuz(mutlaka istisnaları vardır).Benim gördüğüm kadarıyla sağlık güvencem var ilacımı yazdırır alırım dönemi bitti.Bu sistem suistimale açık olduğu için açıkcası devletinde yapacağı çok bir şey kalmadı.Olan yıllarca çalışıp bir de üstüne parayla ilaç alanlara oldu.Geçen gün bende bir ilacı devlet hiç ödemediği için 70TL gibi bir rakam vererek aldım.Geçmiş olsun.
psikoterapi; hastanın varolan semptomlarını gidermek, değiştirmek ve geriletmek, davranışın bozuk yönlerini değiştirmek, kişiliğin olumlu yönde büyümesi ve gelişmesini sağlamak amacıyla, eğitimli bir kişiyle, psikolojik anlamda ve de özellikle duygusal alanda yürütülen profesyonel bir tedavidirhttp://www.gata.edu.tr/dahilibilimle...sikoterapi.htm.
Dolayısıyla; psikoterapi bizzat doktor tarafından ve hastane/muayene ortamında gerçekleşen TEDAVİ'dir.....
Burada geçen zaman içinde azalan sosyal hakların veyahut bir zamanlar varolan sosyal haklardan RANT VE MENFAAT temin eden gerçek/tüzel/siyasi/idari/mesleki bilumum istifadeciyi tespit/tescil etmeyi hem beceremeyen hem de bu bilumum istifadeciliği önleyeci teşebbüsleri geliştiremeyen; bunun yerine KUSURUN SOSYAL HAKLARIN ORTADAN KALDIRILMASI İLE GİDERİLECEĞİNİ TEŞHİSİNE itimat eden bir sistemi sorgulamak istemiyorum....
Psikoterapi SGK tarafından karşılanıyor mu????
Bir kısım fakülte hastanesinde veya bir kısım devlet hastanesinde mevcut çocuk ve ergen psikiyatrlar tarafından bu tedavi bu kurumlara müracaat halinde zaten uygulanmaktadır.
Benim müracaat ettiğim merkez SGK ile anlaşmalı bir sağlık merkezidir. (Kaldı ki; Muayene ücretini katılım olarak ödediğimi sadece bu yüzden belirttim.)
Bu durumda terapi ücretlerine de sadece katılım payı ödemem gerekmez mi???
Teşekkürler
cognis bana özelden ulaşabilir misiniz?mesaj yazamıyorum üyelere