-
Zamani gelen çek
Birkac ay once bir cek aldim .. Keside tarihi geldi, 3 gun sonra keside tarihi .. Haklarimi kaybetmemek icin ne zamana kadar bunu bankaya goturmem lazim ?? ..
Su anda ceki veren kisinin elinde parasi olmadigi icin, yani cek hesabinda parasi olmadigindan emin oldugum icin, insanlik namina
hemen bankaya goturmeyeyim diyorum .. Ama parasi hic bir zaman olmaz (!?) para vermem derse, cek hesabina para girmezse, itiraz, savciliga sikayet vs hakkimi da kaybetmek istemiyorum ..
Bunun icin, keside tarihinden sonra ne zamana kadar bekleyebilirim ?? ..
Ornegin 1 ay sonra bankaya gidip cekim vardi dersem, banka tahsil edemiyoruz yeterli parasi yok sahibinin derse, o zaman sikayet edebilir miyim ?? .. Zamanindan farkli bir tarihde keside etmenin bana bir zarari vs. olur mu (haksiz duruma dusmek gibi) ??
Ibraz tarihi hakkinda tam belli bir bilgi bulamadim internet'te .. Ama sanki uzerindeki keside tarihini gectikten sonra itiraz hakkim yok, banka arkasini imzalamaz vs. seklinde anladim okuduklarimi .. Bu da kotu bir durum benim icin, 3 gun icinde isleme koydurmam lazim o zaman ..
Bu ornege gore, tarihler hakkinda yardimci olabilir misiniz ..
-
çeklerde genel ibraz süresi (ödeme için bankaya ibraz etme süresi) keşide yeri ile hesabın bulunduğu şube aynı şehirde ise keşide tarihinden itibaren 10 gündür.