Otobüs firmasından hak kazanıp alamadığımız tazminat
Herkese iyi akşamlar.
2005 yılında İstanbul-Mersin seferini yapan Mersin Seyahat firmasında annem,babam ve ben kaza geçirdik.Bu kazada annem ve ben yaralandık ve maalesef babamı kaybettik.8/8 sürücü hatası olan bu kazadan sonra (Bu arada otobüsü kullanan şoför değil hastanede laboratuvar teknisyeni) firma aleyhine dava açtık ve yaklaşık 1.5 yıl önce sonuçlanan davada 80.000 TL tazminat kazandık.Yalnız otobüs firması Mersin Seyahat olarak bilinmesine ve araçların üzerinde de bu isim bulunmasına rağmen firmanın bu tür durumlarda kendini kurtarabilmesi için kurmuş olduğu Güney Mersin Seyahat olayıyla karşılaştık.Şöyle ki bizlere kesilen biletlerin üzerinde çok çok küçük bir şekilde Mersin Seyahat'in önünde Güney yazıyormuş sonradan farkettik.Bu 1.5 yıllık süreçte maalesef Mersin Seyahat'in hiçbir mal varlığı bulunmadığından 1 lira dahi alamadığımız gibi(Ki rakam 2005 yılından bu yana yasal faiziyle oldukça büyüyor)Fazla istediğimiz kısım için mahkemenin takdir ettiği karşı tarafın avukatlık ücreti olan 3.850 TL nedeni ile firmanın avukatı annemin evine icra tebligatında bulundu.Avukatla konuşup şimdilik bu rakamı ödemeyi durdurduk.
Forumda bu yazımı okuyan avukat arkadaşlardan firmadan tahsilatı yapabileceğine inanan konunun uzmanı olan birisi varsa vekalet vermek isterim.Bu konuda bana e-mail ile ulaşabilirler.
Saygılarımla
Cevap: Otobüs firmasından hak kazanıp alamadığımız tazminat
Forumun varoluş amacını yanlış anlamışsınız sanırım.
Cevap: Otobüs firmasından hak kazanıp alamadığımız tazminat
Forumun varoluş sebebini yanlış anlamadım.Sonuçta bu site hukuksal olarak yardıma ihtiyacı olanların paylaşım yaptığı bir forum değilmi?Benimde hukuki olarak yardıma ihtiyacım var ve konunun uzmanı olan birileri varsa yardım alabilirim diye düşündüm