SSK hizmet dökümünde sigorta başlangıcım yanlış
Merhaba,
Lise yıllarımda staj zorunluluğu vardı ve uzun süre staj yaptım. Bu süre zarfında işverenin beni sigortaladığını biliyorum. Çünkü benimle birlikte aynı yerde çalışan dönem arkadaşlarımın hepsinin sigortası görünüyor. Yıl 1986 Daha sonra araya üniversite girince 5 yıllık bir çalışmama dönemim oldu. Yeniden işe başladığımda (1995) işverenim beni yeni bir ssk nosuyla sigorta yapmış ve bu nedenle sigorta başlangıcım 1995 görünüyor. Sigorta başlangıcımın 1986 olduğunu nasıl ispat edebilirim. Aradan çok yıl geçtiği için endişeleniyordum. Staj yaptığımız dönemdeki sigortaların geçerli olduğunu bilmiyordum. Şimdi bunu ispat ederek ssk mı öne aldırmak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler
Cevap: Ssk hizmet dökümünde sigorta başlangıcım yanlış..
Benim de aynısı olmasa da benzer durumum vardı.
Kayıtlar bilgisayara geçirilirken, eski kayıtlarda TC kimlik no olmadığından eşleştirilemedi bazıları. Onlar "kenarda" duruyorlar.
Hangi SSK ya bağlı iseniz oraya gidin ve birilerine derdinizi anlatmaya çalışın, eski SSK numaranızı bulabilirler. Çok geç kalmışsınız. Eskiden olsaydı siz kendiniz de internetten bulabiliyordunuz ama artık o imkan kalmadı.
Yardımcı olması açısından birlikte staj yaptığınız arkadaşlardan birinin SSK ve TC kimlik no'sunu da yanınıza alırsanız sanırım SSK'daki bilgisayarlardan eski SSK numaranızı bulurlar.
Sonra da bir dilekçe yazıyorsunuz ve bu ikisi birleştiriliyor.
Birleştiğinde başlangıç tarihiniz otomatikman doğru yere gelmiş olur.