Günübirlik misafirliğe gittiğim akraba evine bana gelen icra
merhaba.benim bir bankaya küçük miktarda bir borcum var. bu banka benim borcumun takibini özel bir hukuk bürosuna vermiş.geçtiğimiz günlerde birkaç saatliğine misafirliğe gittiğim halamın evine icra geldi.nasıl orayla ilgim olduğunu düşündüler anlamadım ama ne orada kalmışlığım var nede ikametle ilgili bir alakam yok.tesadüfen oradaydım halam içeri almak istemedi burayla alakası yok diye. şahıs buradan tebligat almış imza karşılığı dediler.ama oraya ne bir tebligat geldi ne de ben veya bi başkası kesinlikle imza karşılığı oradan birşey almadık.zaten çok nadir gittiğim bir yer böyle birşey olması imkansız.polis çağırarak zorla eve girdiler.orada bana taahhütname imzalattılar ben kendi adresimi verdi
m onlara ama ya burayı kaldırırız ya da imza atarsın diyerek zorla imza attırdılar.alakam olmayan bir yerde beni bu şekilde tehdit ederek imza attırmaya hakları varmı. orada bulunan polislerden biri baskı altında attım derse başınıza dert olur dedi.
Cevap: günübirlik misafirliğe gittiğim akraba evine bana gelen icra
hiç bir zaman zorla imza olmaz kesinlikle.ama siz kanaatimce atmak zorunda kalmışınız.
Alıntı:
e_merve515 rumuzlu üyeden alıntı
ya burayı kaldırırız ya da imza atarsın diyerek zorla imza attırdılar.
Bu bir tehdit sayılmaz kanaatimce. Zira oradan mal haczetmeye hakları var görünüşe göre.
"Tehdit" sayılması için, yapmaya hakları olmayan bir şey söylemeleri lazımdı. Mesela hacze yetkileri olmadığı halde "malları götürürüz" deselerdi, tehdit sayılabilirdi.
peki herkesin amcasına dayısına teyzesine de haciz yapmaya yetkileri var mı. tebligat almış diyorlar ama ellerindeki imzalı belge kesinlikle benim değil.yani benim adıma herhangi birine imza attırmışlar.
Birincisi; taahhütname imzaladığınıza göre korkarım iş bitti. Forumda okuduklarımdan anladığım kadarı ile, ödemediğinizde hapse girmeniz bile söz konusu olabilir.
İkincisi imza size ait değil idiyse, "bu imza benim değil" demediniz mi?
Üçüncüsü acaba akrabanızın adresini nerden buldular?
Haciz yapmaya yetkileri varmı'ya gelirsek: Siz de sonuçlarına katlanmak şartı ile, icra dairesine gidip istediğiniz kişiye icra götürebilirsiniz. (Anahtar kelime: İlamsız icra takibi)
Eğer tebligatta usulsüzlük varsa, buna itirazla taahhütnamenin "konuyla ilgisi olmayan birinin evinden mal götürme baskısı altında" istemeyerek verdiğiniz gibi iddialar öne sürülebilir mi bilmiyorum.
Bir de sonuçta kendi borcunuzu ödemek için taahhütname vermişsiniz. Olmayan bir borç değil bu. O kadar da sorun değil bence. Sonuçta borç sizin borcunuz ve ödeyecek olan da sizsiniz.