Siteye yapılan işin ödemesinde sorunlar
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar,
8 bloktan oluşan sitemizde mantolama ve dış cephe yenilemesi işi yaptırıldı.
Bize iş başlangıcında 25 ay X 150 TL gibi bir ödeme planı ve bu ödemeyi aydan aya makbuzla yönetime yapacağımız söylenmişti.
Sonradan şu söylendi -iş bitirildi bu arada, güzel de oldu- her daire sahibi direk firmaya ödeme yapacak!!
Firma sahibi ise kredi kartına en fazla 12 ay çekebileceğini ille 24 ay isteyenlerin kendisine senet vermesini talep etti.
Bizler ise senet sepetle uğraşmak istemiyoruz.
Ayrıca ben firma sahibine madem direk ödemeyi size yapacağım, o halde bana şahsım adına direk fatura keseceksiniz dedim bu kez faturayı toplu keseceğim diye cevap aldım.
Burada bir usulsüzlük söz konusu değil midir? Ben o parayı neye istinaden ödediğimi nasıl ispatlarım yarın bir gün? Faturayı toplu site yönetimine kesiyorsa, ödemesinide ondan alsın, ben ve benim gibi daire malikleri yönetime ödesinler formülü doğru değilmidir?
Yorum, tavsiye ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
Cevap: Siteye yapılan işin ödemesinde sorunlar
Herkesin firmaya ödeme yapmasının gerekçesi nedir?
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Herkesin firmaya ödeme yapmasının gerekçesi nedir?
Bir fikrim yok, net bir açıklama yapılmadı bu konuda, belkide site yönetiminin tahsilat sıkıntısı çekebileceği düşüncesi olabilir.
Bahsettiğiniz işin yaptırılması öncesinde sözleşme yapılmış olması gerekir. Sözleşmedeki maddelerden biri de ödeme miktarı ve borçlanma şekli olmalıdır. Genelde yöneticiler yüksek meblağlı işleri yaptırırken, ödeme yapmayıp yönetimi iş yapana karşı sıkıntıya sokacak malikleri engellemek için her malikin yönetime değil de iş yapana borçlanmasını isterler. Yöntem olarak yanlış bir uygulama ancak genel kurulda bu şekilde karar alınıp sözleşmeye de eklendiyse, bu karara da zaman aşımı içinde itiraz edilmediyse yapılacak birşey yoktur.