Mala kasıtlı olarak zarar verilmesi
Merhaba,Öğrenciyim ve öğrenci bulunduğum şehirde 2 ev arkadaşımla beraber yaşıyordum.
Bu ay içerisinde bir takım anlaşmazlıklar yaşadık ve o evden ayrılma kararı aldım. Bu kararı aldığım sırada ise ailemin yaşadığı şehirdeydim. Ev arkadaşlarım aile evimin adresini vermemi,eşyalarımı o adrese göndereceklerini yoksa çöpe atacaklarını söylediler. Ben de kısa süre sonra okullar açıldığında tekrar o şehre döneceğim için bu teklifi kabul etmedim ve bir arkadaşımı gönderip eşyalarımı o yolla almak istediğimi söyledim. Çünkü 15 gün sonra tekrar oraya getireceğim eşyalar için ne taşıma parası ödemek istedim ne de kendime yük etmek istedim. Israr ve inatla ya kargo yapacaklarını ya da çöpe atacaklarını söylediler ve benim birini yollayarak eşyaları aldırmama engel oldular. Daha sonra da eşyalarımı çöpe attılar. Şimdi ben bu durumda bu şahıslardan nasıl şikayetçi olmalıyım? Öyle ki kısa süreli bir tatil olduğu için eşyalarımın hepsini orada bırakmıştım ve içlerinde maddi ve manevi olarak çok değerli eşyalarım vardı. Bu kişilerden maddi ve manevi tazminat alabilir miyim?
Cevap: Mala kasıtlı olarak zarar verilmesi
Savcılığa şikyet edebilirsiniz haklarında dava açılıp aleyhlerine karar verilirse maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz.