-
İhtiyati Haciz !
Merhabalar,
olaya şöyle başlayayım. oturmakta oldugum sitede yönetim binaya çatı, montalam ve drenaj yapmak istemekte. bına sakınlerıde buna bırsey dememekte ama fıyat pahalı geldıgı ıcın bunu uzun vadelı taksıtlendırılmesını ıstemekte. yönetım bunu kabul etmıyor ve sıte sakınlerıyle yönetım arasında münakaşalar başlıyor. olay davalık oluyor. 56 daire olan bınada 26 daıre bu olayı ıstememekte.ıstemeyenler bır avukat, yönetımde bır avukat tutuyor.ama bızım (yanı ıstemeyenler) avukat davayı dogru duzgun takıp etmıyor ve duruşmaya bıle gıtmıyor. neyse sonuç olarak davayı karşı taraf kazanıyor. ıtıraz edenler teker teker parayı ödeyecek. Dün yanı cuma gunu akşam 6 da kapıya 2 polıs, icra memuru ve bırde karsı tarafın avukatı gelıyor . ihtiyati hacız kararı var eve girecegız dıye.. bız oturdugumuz sıtede 24 yıldır oturuyoruz. kendı uzerımıze 2 ev ve araba var. bu ıhtıyatı hacız denılen şey ikametı bellı olmayan kaçma durumu olabılecek durumda olan kısılere verılmıyormu ?? bu arada avukat bıze kesınlıkle davanın kaybedıldıgını söylemedı nede elımıze teblıgat geldıı .. bı anda bu durumla kası karsıya kalıyoruz.. avukat ya suanda parayı verırsını dıyor yada eve gırer esyaları alırız.. aksam saat 6 olmus para cekmeye gıdılse gıdılmez.. bankalar 1000TL nın uzerınde para vermez.. neyse ıcra dosyası 5250 TL dıyor ama gecıkme zammı %5 onunla bırlıkte 9.600 oluyor dıyor.. bu nasıl %5 tır anlayamıyorum. nerdeyse %100.
6.600 TL verdık pazartesıde gelıp uzerını alıcam dedı gıttı avukat. bu olay ılk bızım başımıza geldı sırada dıger ıstemeyenler var pazartesınden sonra onlarada gelıceklermıs.. şimdi biz ne yapmalıyız ? bunun bır çıkar yolu yokmu ? bızde magdur olduk.. avukat bıze hıc bırsey soylemedı. ayrıyetten yazı falanda gelmedı bıze..diğer bina sakinlerinden yazısı gelenler var ama bıze gelmedii.. acıl cevaplarınızı beklıyorum. şimdiden tesekkuler..
-
Cevap: İhtiyati Haciz !
ihtiyaci haciz mahkeme kararı alınmakla olur.tebligat posta kanalıyla elinize ulaşır.
-
Cevap: İhtiyati Haciz !
işini bilen parayı çatır çatır almasını beceriyor.. Demek ki neymiş her avukatın ipiyle indiğin kuyudan çıkmak nasip olmazmış..