Kapıda satışta 7 gün iade hakkı?
İşyerime gelen bir satıcıdan eşim için masaj aleti aldım, (hiç ödeme yapmadım, sadece sözleşme imzaladım) eve geldim eşim kullanmayacağını söyledi, firmayı aradım iade almayacaklarını söylüyorlar, (17 ağustosta aldım) 7gün içinde sebebsiz iade hakkımı nasıl kullanıcam.? Malı onlara kargomu yapmam lazım, adreslerine mi gitmem lazım yoksa noterden tebligatmı çekmem lazım..?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Cevap: Kapıda satışta 7 gün iade hakkı ?
Umarım ürün aldığınız durumdadır. Zira ürünü satılamayacak duruma getirdiyseniz iade etme imkanı olmaz doğal olarak. Yani bir ambalajda ise, açmamış olmanız gerek. Ya da ambalajına koyup kapatıldığında ilk aldığınız haline gelmesi gerek.
Böyle bir durumda noterden ihtarname yollamak dışında nasıl alternatifler var; bilen birisi aydınlatırsa öğrenmiş oluruz.
Paket aldığım gibi, hiçbir zayiyat yok..
Cevap: Kapıda satışta 7 gün iade hakkı?
Ne yapmak gerektiğini ben de bilmiyorum. Ama adresine gitme durumum olsaydı ve sizin durumunuzda olsaydım; şöyle yapardım:
yanıma en az iki arkadaşımı alır, adreslerine gider "ben bu ürünü almaktan vazgeçtim" derdim. Onlar da kabul etmek istemezlerse bir yetkili falan sorardım (çok ama çok çok kibarca, kibarlıktan kırılarak) adlarını öğrenirdim çaktırmadan. Kabul etmezlerse teşekkür eder, cebimden bir kağıt kalem çıkartır,
.... şirketinin elemanları .... tarihinde kapıma gelerek bana ...... ürünü sattı. Ürünü almaktan vazgeçtim ve 7 gün içinde cayma hakkımı kullanmak üzere ürünü ..... tarihinde şirket merkezine getirerek iade etmek istediğimi bildirdim. Ancak şirket yetkilisi ....... iade alamayacağını bildirerek talebimi reddetti. isim imza
şahit isim imza / şahit isim imza / şirket yetkilisi isim imza.
Siz imzalayın, arkadaşlarınıza imzalatın, şirket yetkilisinden imzalamasını isteyin ama hiç ısrar etmeyin; imzalamazsa onun imzası yerine "imzadan imtina etmiştir" yazın
Sonra tüketici hakem heyetine bir dilekçe yazın ve bu yazıyı da diğer belgelerle birlikte verin.
Burad anlattıklarım sizin lehinize mi olur aleyhinize mi bilemem. Çünkü ben hukukçu değilim. Ama benim başına gelseydi böyle yapar ve sonuçlarına katlanırdım. Eğer siz de böyle yapacaksanız sonuçlarından sadece siz mesul olacaksınız.
Cevap: Kapıda satışta 7 gün iade hakkı?
Dün tek başıma gittim, bir tane HANIMEFENDİ karşıladı kesinlikle geri alamayacaklarını söyledi, ben yasal hakkımı kullanıcağımı söyliyince, bizim evraklarımız tam istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dedi ve ben hala otururken gitti ofisin kapısını açtı..!!! Benim şarteller tam atıyordu ama kendimi tuttum ve çıktım gittim, pazartesi günü ilk işim gidip noterden ihbarname çekmek olucak ondan sonrada gerekirse avukatlardan bilgi alıp onlara tek kuruşumu yedirmiceğim..
Bana satışı yapan elemanın ismini ve cep telefonunu biliyorum..