Herhangi bir yardım alabilir miyim?
merhaba..
52 yasındayım. yaklasık 9 sene önce kocamdan bosandım. daha sonra herhangi bir evlilik yapmadım. eski kocam da yaklasık 8 ay önce vefat etti. su anda sadece 15 sene önce vefat etmiş olan babamdan bir maaş alıyorum. ve bu maas 165 tl civarında bir maas. babam bagkurdan emekliydi fakat vefatından önce bir evlilik yapmıstı. bu yuzden maasın büyük kısmını üvey annem alıyor. ve aldıgım bu 165 tl gecimime yetmiyor. cesitli saglık sorunlarımdan dolayı bir işte calısamıyorum. demik eksikligi anemisi yüzünden sürekli halsizlik yorgunluk gibi bir rahatsızlıgım da var malesef. bu yuzden acaba herhangi bir birime basvuruda bulunursam bir yardım temin edebilir miyim bunu ögrenmek istedim?
simdiden ilgilenenlere tesekkürlerimi sunuyorum..
Cevap: Herhangi bir yardım alabilir miyim?
Geliriniz asgari ücretin üçte birinden az olduğu için kaymakamlığa (ya da valiliğe) giderek yeşil kart alabilirsiniz. Yeşil kart her ne kadar şu anda vergi kaçıran ya da mesleği terörizm olduğu için geliri (sözde) olmayan, hastaneye son model arabayla gelen ama yeşil kartını uzatan kişiler tarafından kullanılıyor olsa da, gerçekte bu SİZİN hakkınız. Onların değil. Umarım devlet de, yeşil kart verirken onlara sağladığı kolaylığı size de sağlar.
En azından sağlık sorunlarınızı bu yolla halledebilirsiniz.
Bunun yanında her ne kadar eleştirsek de; belediyeler eskisine göre fazla çok daha sosyaller. Gerek yakacak, gerek yiyecek, gerek giyecek ya da diğer ihtiyaçlar için olsun, belediyeler yardımda bulunabiliyorlar. Bunun için sosyal yardım birimleri var belediyelerin. Bunlara başvurabilirsiniz.