Süren davada telefon kayıtları
Merhabalar...
Bir bayan arkadaşımın boşanma davası yaklaşık iki yıldır sürmekte. Ben bu arkadaşımla yaklaşık 5 aydır görüşmekteyim. Son günlerde aramız bozuldu ve birbirimizi kırdık. O bana kızgınlıkla gidip beni çalıştığım şirkete asılmak ve sarkıntılık yapmak suçuyla şikayet etti. Ben de buna kızıp ayrılmaya çalıştığı eşine telefonla görüştüğümüzü söyledim. ikimiz de şu an pişmanız ama yaptık.
Dava yaklaşık iki senedir devam etmekte. Benim onunla görüşmem son beş ayı kapsamakta. Eşi de konuşmalarımızı artık bildiği için şu an onu anlaşmaya mecbur etmeye çalışmakta.
İzninizle sormak istediğim konu...
Bu görüşmeler ve benim telefon kayıtlarım mahkeme de çıkacak ama davaya ne derecede etkili olur ve gerçekten sadece arkadaşça görüştüğümüzü nasıl ispatlayabilirim. Ayrıca dava başlangıcından yaklaşık 1,5 sene sonra olması bir avantaj mıdır ? değil midir ? Ya da beni şirketime asılıyor diye ettiği şikayeti kullanabilir miyiz ?
Teşekkürler...
Cevap: Süren davada telefon kayıtları
önce ikinizede bravo diyeyim karşılıklı batırmışsınız...:)
boşanma davası açılmasıyla tarafların ayrı yaşama hakkı doğar davadan sonra yaşanan durumlar davanın esasını etkilemez taraflar ancak davanın açılmasından önceki olaylara dayanarak davalarını ispatlamak zorundadır ..büyük ihtimalle hakim boşanma davasından sonraki kayıtların getirilmesi talebini kabul etmeyecektir.ama yinede hoş olmamış..
Gerçekten haklısınız çok güzel batırdık.
Çok çok teşekkür ederim.
Boşanma davası devam ediyor olsa da yasal olarak taraflar evlidirler. Ayrı yaşıyor olmaları sadakatsislik yapmalarını gerektirmez. Hadi tekrar bir araya gelmeleri sözkonusu olursa ne olacak.
Sayın ibrahim beyin dediği doğrudur. Ancak açılım ister.
"boşanma davası açılmasıyla tarafların ayrı yaşama hakkı doğar (mevcut) davadan sonra yaşanan durumlar (mevcut) davanın esasını etkilemez taraflar ancak (mevcut) davanın açılmasından önceki olaylara dayanarak davalarını (iddialarını) ispatlamak zorundadır"
Yasal eş boşanma davası devam ederken yeni bilgi ve bulgular ışığında eşine karşı bu kezde zina ve sadakatsizlik nedeni ile yeni bir dava açabilir. Bu davada eşinden tazminat isteyebilir. Sizi tanık göstererek sadakatsizliği ispatlayabilir. İşyerinize yapılan şikayeti de mahkemeye sunabilir.
Bu durumda Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği size de ayrıca yüklüce bir tazmninat davası açabilir.