Nafakada böyle saçmalık olurmu?
Mrb. Eşimin maaş çektiği banka farklı benim hesabım ise farklı bankada.Bu durumda bankalar farklı olunca nafaka yatırmakta eşime bir sıkıntı doğarmı.Nafakamı geciktirdi avukatını arayıp sorduğumda sorun çıkmış siz bundan sonra eşinizin bankasından hesap açın bu aylığı bi şekilde yatırcaz diyor.Böyle saçmalık olurmu
Cevap: Nafakada böyle saçmalık olurmu?
Eşiniz bankasına düzenli EFT talimatı verirse, hesapta parası olduğu sürece her ay düzenli olarak EFT yapılır. Hiçbir sorun da olmaz. Lakin eşiniz her ay EFT ücreti vermektense, sizin kendi çalıştığı bankada hesap açmanızı istiyor. Böylece her ay EFT ücreti ödememiş olacak.
Sizin, eşinizin çalıştığı bankada hesap açmanız yanında, eşinizin sizin çalıştığı bankada hesap açması da bir çözümdür.
Nafakayı ödemekle yükümlü taraf, nafaka miktarını size ulaştırmakla yükümlüdür.
bence bu devirde " benim bankada hesap aç nafakayı düzenli yatırabileyim" diyen bir eski eş bulduysanız hiç sorgulamadan o hesabı açın...
Kendisi zaten memur oyüzden zorluk çekmedim.Bana icrayı çekin ben düzenli öderim dedi çektik ve yukarıda anlattığım gibi oldu. Şimdi tekrar devereye sokacam icrayı. Bide icradan alırsam parayı ayrıyetten bi masraf oluyomu karşı tarafa.