Babamın Maaşını alabilir miyim?
Ben 1959 doğumluyum Askerlik hizmetini yaparken tubörkuloz hastlağına yakalanıp çürük raporu aldım. Daha sonra iki tarafımdan da fıtık ameliyatı oldum.Ayrıca daha sonra sarılık hastalığı geçirdim. Şuanda mide fıtığı rahatsızlığım bulunmaktadır. Şuan da hiç bir güvencem yok çalışamıyorum. Babam sgk'dan emekliyken vefat etti. Onun aylığını alabilirmiyim ? Saygılarımla. Cevaplarınızı bekliyorum.
Cevap: Babamın Maaşını alabilir miyim?
Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim çok acil lazım
Alıntı:
huseyin45 rumuzlu üyeden alıntı
Ben 1959 doğumluyum Askerlik hizmetini yaparken tubörkuloz hastlağına yakalanıp çürük raporu aldım. Daha sonra iki tarafımdan da fıtık ameliyatı oldum.Ayrıca daha sonra sarılık hastalığı geçirdim. Şuanda mide fıtığı rahatsızlığım bulunmaktadır. Şuan da hiç bir güvencem yok çalışamıyorum. Babam sgk'dan emekliyken vefat etti. Onun aylığını alabilirmiyim ? Saygılarımla. Cevaplarınızı bekliyorum.
Sayın Hüseyin45.
Bu bilgileri aynen yazarak dilekce ile ve elinizdeki raporları ekliyerek S.G.K müracat ediniz size en doğru bilgiyi 15 gün içinde cevap verecekler.
Geçmişte sigortaya kaydınızın olup olmadığını belirtmemişsiniz.
Hukuki Net, in bu hizmetlerinin değerini bilelim.
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler Evet Sigortam var Sgk dan 1800 gün Bir problemmi oluşturuyor ? Açık bir cevap verirseniz sevinirim.
Yanlışım yoksa eğer babanızın aylığını alamazsınız...(yaşı geçen erkek evlat alamıyor diye biliyorum)
Ancak kendi durumunuzdan dolayı maaş bağlanabilir, bunun şartlarını sgk söyleyecektir...
Sgk dan gelen cevaba pek güvenmeyin, uzmanlarınada bir sorun araştırın...