2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi
Sayın ilgililer;
Kadrom bir MYO iken 7 yıl önce uzmalık alanım,çalışmalarım,ve faaliyetlerime ve isteğime de bağlı olarak bulunduğum yerden bir araştırma merkezine görevlendirildim. Kadromun olduğu yer ilçe MYO iken görevlendirildiğim yer bir araştırma merkezidir.
7 yıldır mevcut görevimede müdür yardımcısı ve araştırmacı olarak devam etmekte iken rektör değişimi ile 13b görevlendirmem iptal edilerek eski görevime dönmem istenmektedir.
1. Ben 7 yıl boyunca aynı yerde 4 kere uzatma ile yeniden görevlendirildim.Sürem henüz dolmamıştır.
2. Çalışma alanım ve faaliyetlerim atandığım birim ile uyumludur.
3. Benim görevli olduğum sürede eski okulum ikiye ayrılmış (sosyal-teknik) ve benim kadrom sosyal bölümde bırakılmıştır.
4.Halen 10 üniversitelerin ortaklaşa yürüttüğü bir YUUP projesinde elektronik birim sorumlusu ve proje komisyonunda görevliyim.
5. proje kapsamında haftanın 2 günü başka şehir dışında bir üniversitede görevlendirmem mevcuttur ve sürekli şehir ve ülke dışı seyehatlerim mevcuttur.
6. yaklaşık 20 yıldır merkezde ikamet ediyorum. evim merkezdedir. (asıl yerimde görevli iken servis ile gelip gidiyorduk ama şimdi servis mevcut değil. 135 Km. evimide taşımam gerekiyor fakat eşimden boşandım ve oğlum küçük 7 yaşında ve bana ihtiyacı var)
7. eski yerime döndüğümde verecek dersim yok, ve laboratuarım merkezde kalacak burayı kullanma imkanım ortadan kalkacak. projedeki görevimde sorun oluşmüştur.
Bütün bunlara rağmen rektörlük prensip kararı almış ve dediklerine göre bütün 13b görevlendirmelerini iptal etmiştir. (Ama araştırdığımız kadarı ile bu böyle değil.) Üstelik şu anda çalıştığım birimde eleman kalmamış durumda. Keyfi olarak sadece prensip kararı aldık herkes kendi yerinde çalışacak diyerek bu 13b'lerin iptal edilmesi ne kadar doğrudur bilmiyorum.
Benim öğrenmek istediğim konu şudur. İnternette yer alan örnek kararlar ve danışılan konular hep görevlendirmenin iptali konusunda olmasına rağmen benimkisi bu keyfi iptalin iptal edilmesine yönelik ve/veya bu kadar uzun süreli atamalardan sonra kadronun sürekli taşınması gerekliliğine dair karar,madde veya yargıtay kararıdır.
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
Cevap: 2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi
Merhaba,
2547 sayılı Kanun'un 13/b maddesi geçici bir görevlendirmedir ve her yıl Rektör tarafından uzatılır. Bu uzatılma yapılırken geçici olarak görevlendirildiğiniz birimden görüş istenir. İstenen görüş acaba olumlu muydu? Eğer bu görüş Rektörlük tarafından istenmemişse ya da görev yaptığınız yer olumlu görüş bildirmesine rağmen görev süreniz uzatılmamışsa davanızı kazanabilirsiniz. Fakat şunu unutmayalım ki, Rektörler üniversitelerin kralıdır!
Bu sene mahkemeyi kazansanız bile, gelecek sene sizin görevlendirmenizi yapmaz. Daha kötüsü, bu sefer sizi üniversitenin en bilinmez yerine görevlendirebilir. Her sene dava açmak zorunda kalırsınız. İdari mahkemelerin elinde plastik bir kılıç vardır; Kral Rektörlerin elinde ise gerçek ve keskin bir kılıç! (11 kez görevden alınıp, 11 kez de görevine iade edilen İl MEB müdürünün hikayesini biliyorsunuzdur.)
Eski görev yaptığınız yerin biriminin başkanı sizin için görevlendirme istiyebilir. Böylece Rektörlük bu işleminin hatalı olduğunu anlayabilir.
Kolay Gelsin,
Cevap: 2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi
Cevabınız için teşekkür ederim...
Birimimden görüş istendi. Birimim benim gitmemin birim açısından olumsuz olacağını ve yapılan çalışmalarıda içeren bir görüş bildirdi. Buna rağmen iptal gerçekleşti. Yapılan işin uygunsuzluğundan dolayıda zaten müdürde görevinden istifa etti.
Dava açmak gibi bir duruma girmek istemiyorum. Fakat şu anda farklı bir durumla karşılaştım. Ben asli birimimde değilken okul ikiye ayrıldı. Sosyal ve teknik bilimler olmak üzere. Benim kadrom sosyal bölümde bırakılmış ama benim atama kararnamem bilgisayar donanımı olarak yapılmıştı. Şimdi bulunduğum bölümde bana uygun ders olmadığı gibi görevlendirmemin iptalini isteyen müdür benim daha ne iş yaptığımı bilmiyor bile.
Rektörlük işin bilincinde. Sadece ben değil yaklaşık 50 kişinin görevlendirmesi iptal edildi. Neden: "prensip kararı aldık"
Şu anda tek yapabileceğim dolu kadro nakli ile kadromun teknik bilimler myo'ya alınması sağlamak. Ama umarım bu yök tarafından bölünmüş olan teknik bilimler myo'ya olmaz. Ve öyle bir şart yoktur. Evim merkezde olduğu için merkezdeki teknik bilimler myo'ya kadro naklimi yaptırabilirim...
Saygılarımla...