İşyerinin borcun için çalışanına icra takibi yapmak.
iyi günler.
Çalıştığım şirkete, borçlu olduğu bir firmaya verdiği çekini ödeyememesinden dolayı icra takibi yapıldı. Tebligat sadece işyeri adına yapıldı, fakat tebligatı okuduğumda borçlular kısmında hem şirketin adı hemde benim adım bulunmaktadır. Çekte bir cirom yoktur, ayrıca şirketin ne müdürü ne ortağıyım. Takip yapan avukatı aradığımda benimle borçla ilgili ödeme planı için telefonla konuştuklarını bunla ilgili benim alacaklı firmaya borcun ödenmesi hakkında yazılarım olduğu için benimde borçlu olduğumu söylediler. Bu nasıl olur? Ben yaptığım işleri çalıştığım şirket adına yapıyorum, yazdığım yazılarda işyerimin yapmamı istediği işler arasında. Ben nasıl borçlu olurum? Postadan sadece işyeri adına tebligat geldi benim adıma icra tebligatıda gelmedi ama alacaklı avukat benim adımada işlem yapacağını söylüyor. Tebligat geldiğinde ben şehir dışındaydım geldiğimde gördüm ve tebligata itiraz süreside geçti. Kendi adıma nereye nasıl bir dava açmam lazım? Adıma yapılan tebligat yok bir kesinleşmede olmadı. icranın iptali mi yoksa işlemi yapanlarla ilgili şikayet mi nasıl bir yol izlemeliyim? Alacaklı avukatı 1-2 güne kadar icraya geleceğini söyledi.. Şimdiden yardımınıza teşekkürler.