Selamlar.
Merak ettiğimiz bir konu var arkadaşım evlenicek yalnız evlenmek istediği bayanın soyadını erkek alabiliyormu.kanunda böyle bir şey söz konusumudur.Yardımlarınızı rica ediyorum...
Printable View
Selamlar.
Merak ettiğimiz bir konu var arkadaşım evlenicek yalnız evlenmek istediği bayanın soyadını erkek alabiliyormu.kanunda böyle bir şey söz konusumudur.Yardımlarınızı rica ediyorum...
Hayır, bu yasal olarak mümkün değil.
Kadının soyadı
MADDE 187.- Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir.
Tansu Çiller / Özer Uçuran Çiller çiftinde durum tam tersi. Bu nasıl yapıldı acaba?
Tansu Çiller / Özer Uçuran Çiller çiftinde durum tam tersi. Bu nasıl yapıldı acaba
bu konuda yardımcı olacak,prosedür nedir bilen arkadaş varmı?
Özer Uçuran evlenmek suretiyle eşinin soyadını almamıştır. Başvurusu üzerine Mahkeme kararıyla soyadı değişikliği gerçekleştirmiştir.
Yabancı uyruklu eşimle evlilik başvurusu sırasında kızlık soyadını da kullanmak istediğimizi belirttik. Fakat nikah dairesinden bunun mümkün olmadığını, gerekçe olarak da eşimin Türkçe bilmemesini gösterdiler. Türkçe, okuyup, yazıp, anlayabilmesi gerekiyor dediler. Nüfus müdürlüğünden de aynı şekilde yanıt aldık. Eşimin kızlık soyadını kullanma hakkını böyle saçma bir nedenle elinden almalarını anlayamıyorum. Bu uygulamaya ilişkin herhangi bir hüküm veya yasal dayanağı var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim..
MADDE 12: Yabancıların evlenme isteklerine dair müracaatları evlendirme memurluğunca kabul edilir ve bu Yönetmeliğin Türk vatandaşlarının evlenmeleri hakkındaki esas ve usul hükümleri yabancılar için de uygulanır.