AVM yöneticilerine verilen vekaletin kötüye kullanılması
Değerli siste yöneticileri ve üyeleri,
Benim şöyle bir sorunum var. Yeni yapılan bir avm den dükkan satın aldık. Avm nin yönetimi avm yi yapan firmanın kontrolünde. Satın aldığımızda dükkanda ciro üzerinden kira sözleşmesi olduğunu beyan ettikleri kiracıyla aynı şartlarda sözleşmenin devam etmesi teyit edilerek yönetime vekalet verildi. Fakat yönetim (dolayısıyla vekil) ne ciro bilgilerini ne adımıza tahakkuk eden kira tutarını ve tahsil bilgilerini bize bildirmedi. 09.11.2011 de noterden bu bilgileri isteyen bir ihtar çektim. Satın aldığımızdan beri düzensiz olarak kira yatırıyorlardı fakat temmuz ve ağustos aylarını hiç yatırmadılar. sözleşme olmadığı için kira vadelerini bilemiyoruz. Bir de satın aldığımızda bu yer için kira bedeli 3500 TL altında kalırsa 3500 TL ye tamamlama taahhüdü ile satın aldığımızdan yatırılan para hep 3500 TL olmuştur. Bu konuda ihtarnameden sonra vekili vekaleti götüye kullanma özen borcunu yerine getirmeme gerekçesiyle vekili azil etmeyi düşünüyorum. Akabinde kiracıyla yapılan sözleşmenin de iptalini isteyip yeni bir sözleşmeyi benimle yeni şartlarda yapmalarını sağlayabilirmiyim? Ayrıca şayet bu sözleşmeyi iptal edip yeni bir sözleşme yapamayacaksam avm de ki dükkanıma satılık ilanı asabilirmiyim? Çok teşekkür ediyorum
Cevap: AVM yöneticilerine verilen vekaletin kötüye kullanılması
Kimsenin bu konuya verecek bir cevabı fikri, düşüncesi yorumu yok mu gerçekten?