-
Senet
mrb. üç yıl önce bi olay geldi basımıza. ben çiftçiyim ve mahsulu burda ticaretle uğraşan bi zahireciye verdim karşılığında senet aldım. fakat bu kişi iflas ettim dedi senetleri ödemedi. bu kişinin üzerine olan malını mülkünü bu olay olmadan iki hafta önce eniştesine devretti ve üzerine hiçbirsey kalmadı. yanı şu anda elımızde senet var ama adamın üzerine hiç bir mal varlığı yok. bu adam iflas ettim dedi ama iflas etmediğini biliyoruz. ne yapabiliriz. yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: Senet
"Hileli iflas" diye bir tabir duymuştum. Üstelik yanılmıyorsam, bu hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir suç.
Ama sizin bir yıllık emeğinizin karşılığının üstüne yatmaya kalkan şahıstan alacağınızı almak için bir avukata gitmeniz daha doğru olmaz mı?
-
avukata gıttık ama bişey yapamam dedi. çünkü adamin üzerıne hic bır mal varlığı yok.
-
Bu adamın yaptığı "hileli iflas" ya da benzeri bir duruma girmiyor mu acaba?
Hiç bir mal varlığı olmasa bile, bir evde yaşıyor olmalı. Sokaklarda yatıp kalkmıyor muhakkak. Evine gidip televizyon, dolap, v.s. gibi eşyalarına haciz koydurup sattırmak mümkün olmalı sanırım. Bu sizin alacağınızı karşılamasa da, karşı tarafı borcunu ödemeye zorlayacak bir şeydir diye düşünüyorum. Konuştuğunuz avukatlarla bu açıdan konuşsanız? Öyle bir adamın televizyonsuz klimasız bir evde yaşamaya tahammül edemeyeceğini zannediyorum.
-
haklısınız ama bu borcun ole televızyon yada ev esyasıyla odenecek bı yanı yok kucuk bı para degıl yanı. bu adam uzerıne veya esının uzerıne olan banka hesaplarını kontrol edebılırmıyız.
-
Televizyonu satarak bundan elde edeceğiniz paradan borcunuzu alın demedim ki ben...
İsterseniz tekrar okuyun mesajımı.