Cevap: 18 yaş altı vergi borcu
yokmu bu konu hakkında bilgisi olan ?
Tam bilemiyorum ama annenizin borcu olması lazım..
ltd vergi borcundan sermaye payınız oranında vergi mükellefi olmaktan sorumlusunuz vuk213/9 maddesi vergi mükellefiyeti için yasal ehliyet aramamıştır ancak sizi kanuni temsilciniz temsil eder ,bunlar sizin sorumlu oldugunuz vergi ile ilgili ödevleri yerine getirmezse sorumludurlar yanı tahsil için ona gidilir(213/10 ve6183 /mükerrer 35 madde) ancak cezalardan sorumlugunuz söz konusu olamaz(213/332 madde)payınızı devrettikten sonra daha sonraki vergilendirme döneminde sorumlugunuz olmaz ancak payın devri halinde ö döneme ait sorumlugunuz devir alanla birlikte müteselsilen devam eder(6183/35-2 madde.)
Alıntı:
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
ltd vergi borcundan sermaye payınız oranında vergi mükellefi olmaktan sorumlusunuz vuk213/9 maddesi vergi mükellefiyeti için yasal ehliyet aramamıştır ancak sizi kanuni temsilciniz temsil eder ,bunlar sizin sorumlu oldugunuz vergi ile ilgili ödevleri yerine getirmezse sorumludurlar yanı tahsil için ona gidilir(213/10 ve6183 /mükerrer 35 madde) ancak cezalardan sorumlugunuz söz konusu olamaz(213/332 madde)payınızı devrettikten sonra daha sonraki vergilendirme döneminde sorumlugunuz olmaz ancak payın devri halinde ö döneme ait sorumlugunuz devir alanla birlikte müteselsilen devam eder(6183/35-2 madde.)
öncelikle çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için fakat şirket benim üzerindeyken olan vergi borcu devredildikten sonrada ödenmemiştir yani bir lt şirketi vergi borcuyla devir edilirmi veya o ben reşit değilken olan vergi borcu şuan benim borcum mudur yoksa yasal temsilcim olan annemin borcumudur bunun hakkındada bilgi verirseniz çok sevinirim sayın büyüğüm iyi akşamlar dileğiyle
213 sayılı vergi usul kanunu ile 6183 sayılı kamu alacakları kanunun ilgili mad.bk.nız,gereken açıklama yapılmıştır,deviralanla birlikte devirden önceki vergi sorumlugunuz müteselsildir (35/2)