Garanti belgesinde yazılanların yerine getirilmemesi
mrb
ben elektrikli sofpen almıştım bir firmadan faturalı ve garanti belgeliydi,garanti belgesi üzerinde ürünlerin tamiratı yapılmıs birebir yenisi ile değişimi yapılır diye yazıyordu ürünü internetten aldım internetteki ilan sayfasındada aynısı yazıyordu,ürün arızalandı aldığım yeri aradım ürünü geri göndermemi ve gönderdiğimde yenisi ile değiştireceklerini söylediler ben gönderdim garanti belgesi ile birlikte kargo parasınıda kendim ödedim dönüş kargosunu onların ödeyeceğini söylediler 1 hafta sonra kargo geldi ama kargo ücretini ödememişler birde benim eski gönderdiğim ürünün üstüne jiletin çekerek aynen bana geri göndermişler ürünün montajını kendim yapmıştım bağlantı kısmının ortasında ufak yanık izi vardı o aynen duruyor,ön panele hafiften boya lekesi vardı onuda tiner gibi malzeme ile silmişler iz yapmış oda belli oluyor aradığımda ise bunun anahtarı arızalı demiştiniz bizde anahlarını değiştirdik dedi ben oyle bişi dememiştim urunun sorunu içinden sorun akıtmaktı bunu iade paketinin içindeki kağıtta yazılı olarakta belirtmiştim tam bunu konuşurken telefondan karşıdaki kişiye biri yenisini gönderdik de diye biri söz söyledi sonra anahtarını değiştirdik diyen bişi bu sefer yenisini gönderdik dedi üzerinde jiletin var onun dedi,eski ürünü aynen bana yalan söylediler üstüne üstün kargosunu bana ödedip yalanlarına devam ettiler konunen benim yapabileğim bişi varmı?3 kuruşluk malde değilim ama insanlarla dalga geçmeleri çok zoruma gidiyor nereye gitmeliyim tüketici haklarınamı yoksa tic. sanayi odasınamı yada savcılığamı şikayette bulunmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
Cevap: Garanti belgesinde yazılanların yerine getirilmemesi
Herşeyden önce fatura tarihi ile firmaya gönderme tarihiniz nedir ve ürünün fiyatı nedir? fiyatına göre gideceğiniz yer değişir.
ürünü alırken ödediğim begek 45 tl
gidiş+dönüş kargo:11 tl
4 ay önce alındı arızası dolayısı ile geri yollandı sonra bunlar oldu nereye gitmem gerekir acaba:'(
tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz ama ispatı yapmak size düşer gibi görünüyor.