1 yıl boyunca çalışamaz maddesi?
Merhaba ben rakip bir firmaya geçtim eski çalıştığım firmada madde şu şekildeydi. Bu madde benim üzerimde ne derece etkilidir..
İşci, bu işyerinden ayrıldıktan sonra aynı konu ile uğraşan firma ile 1 yıl çalışamaz. Aksi davranış taraflarca tanzim hakkı doğurur.
Bunun dışında önemli bir madde yoktu. Şimdiden teşekkür ederim
Cevap: 1 yıl boyunca çalışamaz maddesi???
O maddede falanca bölgede, xxx yyy zzz şehirlerinde gibi bölge de tanımlı değilse,
rakip firmada, önceki işyerinizdeki ilişkilerinizle iş müşteri kaybına sebep olacak şekilde başlamadı iseniz işe( bilgi-müşteri taşınması gibi) sorun olmaz.
Ancak normal şartlarda doğru tanımlanmış bir rekabet yasağı maddesi oldukça canınızı sıkabilir.
Cevap: 1 yıl boyunca çalışamaz maddesi???
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O maddede falanca bölgede, xxx yyy zzz şehirlerinde gibi bölge de tanımlı değilse,
rakip firmada, önceki işyerinizdeki ilişkilerinizle iş müşteri kaybına sebep olacak şekilde başlamadı iseniz işe( bilgi-müşteri taşınması gibi) sorun olmaz.
Ancak normal şartlarda doğru tanımlanmış bir rekabet yasağı maddesi oldukça canınızı sıkabilir.
Maddeyi aynen yazdım sadece bu kadar herhangi bir şehir tanımlaması veya bölge tanımlaması yok..Ben teknik personeldim müşteri kaybı teknik personel ne derece yapabilir???Sadece cihazların teknik servisini veren birisi, bilgi taşınmasından kasıt ne? Ek olarak ayrıldığım eski firmada SSK ücretimi maaşım üzerinden değil asgari ücret olarak yatırmaktaydılar. Yani eleman olarak asgari ücretle çalışan biri ne derece stratejik öneme sahip biri olarak değerlendirilebilir?? Eski ve yeni firmaların sattıkları cihazlar farklı marka cihaz satmaktalar bu bilgi taşınması anlamına gelir mi? Bilgi ve müşteri taşınması tam olarak ne anlama gelir?
Şimdiden teşekkür ederim...