Cevap: Lacoste Ürün İade Sorunu
Alıntı:
AYIPLI MAL
Madde 4 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./4. md.)
Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.
Sizden fark isteyemezler
Satın aldığınızda ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz.
Hangisini seçeceğiniz sizin takdirinizdir mağzanın değil.
Satıcının mantığına göre "Ayakkabı fiyatı 400 e çıktı " deseydi bu sefer bu farkı vermek gerekiyormuş demek ki
Dükkan sahibi uyanıklık etmeye çalışmış...
Bence siz aynı fiyat olsa bile ayakkabıyı iade edin, başka yerden alın....
Bencede iade edinve paranizi geri alin.. Zaten ayakkabi kalite olsa 15-20 gunde acilmazdi. Bir urun nasil yeni sezona girer ve fiyati artar anlayabilmis degilim.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Sizden fark isteyemezler
Satın aldığınızda ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz.
Hangisini seçeceğiniz sizin takdirinizdir mağzanın değil.
Benim durumum sizin yukarıda verdiğiniz ayıplı mal durumuna uyuyormu tam bilemedim yalnız. Ben ürünü aldım 2 hafta sonra açılma oldu ve bu açılmadan 35-40 gün sonra götürdüm mağazaya geri. Yukarıdaki maddede yazan bir aylık süreyi aştığımdan acaba farklı bir durum olur mu ki?
Evet, 30 günü geçerseniz durum değişir.
Ancak değişim için sizden yine de para isteyemezler.
Tabii açılan yerleri yapıştırıp geri verme hakları da var :S
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Evet, 30 günü geçerseniz durum değişir.
Ancak değişim için sizden yine de para isteyemezler.
Tabii açılan yerleri yapıştırıp geri verme hakları da var :S
Ama böyle olmasıda biraz mantıksız değil mi? Ayakkabıyı ilk aldığımda böyle bir sorun 2-3 hafta kullandıktan sonra açılma oldu .
Bu konuda başka yardımcı olabilecek yokmu acaba? En azından bununla ilgili kanunların olduğu bir link falan verebilecek ?
Alıntı:
Phoebe rumuzlu üyeden alıntı
Ama böyle olmasıda biraz mantıksız değil mi? Ayakkabıyı ilk aldığımda böyle bir sorun 2-3 hafta kullandıktan sonra açılma oldu .
Mantıktan ziyade tüketici kanununda yazanlar önemli. Google'da "tüketici kanunu" yazarsanız internette birçok kopyasını bulabilirsiniz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Mantıktan ziyade tüketici kanununda yazanlar önemli. Google'da "tüketici kanunu" yazarsanız internette birçok kopyasını bulabilirsiniz.
Kanunu okuyorum ama tam bir karara varamıyorum ki. İlk mesajımda sorunu açıklamıştım net bir cevap alabilsem gerçekten çok iyi olacak.