Cevap: Tehdit suçu oluştumu?
Salt karşı tarafın beyanı bir delil olarak mahkumiyete yeterli değildir.Ses kaydınızı yaptı ise (Suç üstü hallerde )Hukuken Geçerli delil olur mahkumiyet hükmüne yeter.
Tehdit suçundan ceza alsanız bile bu eylem ilgili kanunun birinci fıkrası kapsamındadır.Daha önceden sabıkanız olmadığı için Hükmün açıklanması geri bırakılır.Sıkıntı olmaz.
Alıntı:
hkogrencisi rumuzlu üyeden alıntı
Salt karşı tarafın beyanı bir delil olarak mahkumiyete yeterli değildir.Ses kaydınızı yaptı ise (Suç üstü hallerde )Hukuken Geçerli delil olur mahkumiyet hükmüne yeter.
ses kaydınızı yaptı ise bu suçtur şikayetçi olun yok eğer yapmadıysa anlatımlarınızdan tehdit suçunu işlediğiniz kanaati oluştu bende ama ağır tahrikde var kasten yapılmış bir olayda değil zanlımca
Hangimizin önerisini dikkate alırsınız bilmem ama bir avukata danışmanızda fayda var.Ücretsiz avukat talep edin derim.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
ses kaydınızı yaptı ise bu suçtur
Bu konu karışık biraz. Kendisinin de içinde olduğu bir konuşmayı kaydeden kişi bunu hiç kimse ile paylaşmazsa suç olmuyor galiba. Ancak ifşa ederse ya da iki kişi arasındaki görüşmeyi (telefon, ortam dinleme v.s.) ile kaydederse suç oluyor herhalde.
Netice olarak yapılan ses kayıtlarının ne zaman suç olduğunu ne zaman olmadığını bilmiyorum ama çoğu zaman suç olmuyor.
Arkadaşlar karşı tarafın sesimi kaydetmesi mümkün değil çünkü ilk defa aradığımda bu oolaya oldu ve şahıs da benim nomu bilmez tanımazda . Benim sorum bu olay savcılık tarafından ciddiye alınırmı çünkü şahit yok aramızda geçen konuşma mesaj yok tekrar arama yok yani kanıtlanabilirmi bu şekilde kanıtlansa bile ben ne ceza alabilirim memurum ve daha önce karokola bile gitmedim olayda ağır tahrikde var ancak en kötü ihtimali düşünerek hareket eteme gerekiyor saygılarımla..
Bir kişi, birisine bir suç isnad ettiğinde, bunu ispatla mükelleftir.
Karşı taraf sizin ona hakaret ettiğini nasıl ispatlayabilir sizce?
Bu kişinin kanıtlamasını bende zor görüyorum yani benim telefonun daha önceden dinlemeye alınması gerekir . Ancak GSM operatörleri bütün telefonları dinliyosa , pat diye konuşmayı çıkarırsa onu bilmem . Bu kişinin annemi rahatsız etmesinin nedeni sürekli annemi milli eğitime şikayet etmesi yalan ve iftira atması ve milli eğitimde annemden savunma falan istiyor bu nedenle bu kişiyle yüz göz olduk ancak tekrar aramadım memur olmasam bu kadar sıkıntı yapöazdım ancak memurlar ceza alırsa memuriyeti bitebilirmiş yani deneyimli arkadaşlar bu tip olayların nasıl sonuçlandığını bilir diye düşündüm aramızda kan davası yok ama fazla hassas bir savcıya hakime denk gelirsem nolur onu merak ediyorum?
O kelimeyi söylediğinizi ispatlasa bile birşey olmaz...
Kötü olur lafını nereye çeksen oraya gider..