Avukatımı azletmek istiyorum
Bir akrabam danıştay ve yargıtayda halen temyiz sürecinde olan davalarıyla başından beri ilgilenmediğinden dolayı ve takibini yapmadığından şikayet ettiği avukatını azletmek istediğini söyledi. Bu aşamada azletmek doğru olur mu? Avukatının temyiz neticelerini kendisine bildirmez ise AİHM'ye itiraz yolunun kapanacağı endişesinden dolayı azletmek istediğini söylüyor. Ne yapılmalı? Saygılar
Cevap: Avukatımı azletmek istiyorum
Vatandaşlar kendi davaları ile ilgili dosyalarını ilgili mahkemelerin kalemlerinde inceleyebilirler.
Azletmek isterse azledebilir yani, doğru mu anladım? Ayrıca Yargıtayda devam eden dava ile ilgili ek dosya sunulabilir mi? Şöyle ki Yargıtay temyize gönderilen dosya da akrabam suçsuz olduğu halde hakim akrabama 12 ay hapis paraya çevirdi ve H.AG.B. cezası verdi. Ancak karşı taraf akrabama saldırıda bulunmuş fakat (doktorda düzmece rapor aldı) kendisinin darp edildiğini söylemişti. Hakim de zaten karşı tarafa yakın bir tavır sergiliyordu ve akrabama ceza verdi. Bu dosya temyize gönderildi ve ardından 4 ay kadar sonra karşı taraf bu sefer akrabamın koluna bıçakla vurdu ve bu sefer şahit vardı. Hakim karşı tarafa 15 ay hapis, paraya çevirdi ve H.A.G.B verdi. Şimdi bu dava ile ilgili kararı önceki dosyaya (temyize gönderilen) karşı tarafın karakterinin ne olduğunu belirtmesi açısından ve mahkemeye fikir vermesi açısından ekletebilir miyiz?
Avukatınızı azletmeden önce başka bir avukat bularak bu konuları ona danışınız derim.
Sayın Çobanoğlu teşekkür ederim.Şu an için bu bilgiye ihtiyacımız var.Olabilir mi olamaz mı böyle bir şey bunu bizim bilmemiz gerekiyor.Yani hukukta böyle bir durum var mıdır? Bu vuku bulan olay Ek dosya olarak sunulabilir mi?
Bu aşamada vekilinizi azletmek ne kazandıracak pek anlamadım? Çünkü dava sonuçlanmış ve temyize gitmiş...yargıtaydaki dosyaya bildiğim kadarı ile ek yapamazsınız..aksi halde zaten yürümeyen yargı sisteminde süreç daha da uzar..neyse azletmek için vekaletnameyi verdiğiniz notere gidin ve azilname talebinde bulunun...bunu azletmek istediğiniz vekile tebliğinide isteyin..aynı zamanda azilnameyi ilgili mahkemenin kalemine verin.kolay gelsin
Teşekkür ederim sayın damn. Ancak Ek dosya sunulabilip sunulamadığına ilişkin bilgi bizim için çok çok önemli. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazar mısınız?
Alıntı:
ayakkabıcı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Çobanoğlu teşekkür ederim.Şu an için bu bilgiye ihtiyacımız var.Olabilir mi olamaz mı böyle bir şey bunu bizim bilmemiz gerekiyor.Yani hukukta böyle bir durum var mıdır? Bu vuku bulan olay Ek dosya olarak sunulabilir mi?
Avukatınız azledebilir ve yeni avukatla ilgili vekalet de temyiz aşamasında dosyaya sunulabilir. Yargıtay'a dava ile ilgili ek temyiz dilekçesi ile delil niteliğinde yeni belgeler sunabilirsiniz.
Sayın Çobanoğlu çok teşekkür ederim. Cezayı veren Sulh Ceza mahkemesi kanalıyla göndermek gerekir sanırım...
Ek temyiz dilekçenizi doğrudan Yargıtay'a vererek dava dosyanıza konmasını sağlayabilirsiniz.