İhbar tazminatı isteyip İşverene hukuku hatırlatmak
Öncelikle herkese iyi günler.
haziran ayının 28 inde bir markette işe başladım sigortam 1 ağustos itibariyle yapıldı. müdürlere ağustosun 28 inde son kez çalışacağımı 29 ağustosra (arife günü) işe gelmeyeceğimi işten cıkacağımı sözle haberdar ettim.ağustos 29 unda da işe gelmem konusunda ısrar edincede kesin bir şekilde 28 inde çıkacağımı söyledim bunun üzerine ertesi gün işten çıkarıldım. İhbar tazminatı diye birşeyin olduğunu biliyorum 6 aydan az çalışan işçiye 2 hafta önceden işten çıkarılılacağının haberdar edilmesi gerektiğini biliyorum bu kurallar uygulanmadı ancak bana İhbar tazminatıda vermeyecekler tabikide ve bu adamlar işçilerinin hukuki haklarını bilmediklerini,bilselerde kullanamayacaklarını sandıkları için işten çıkartmalarda çok keyfi davranıyorlar eğer istememe rağmen vermezlerse (ki vermiyecekler) Mahkeme yoluyla ihbar tazminatımı alarak onlara bu ülkede işçinin haklarının olduğunu hatırlatmak bir ders vermek istiyorum henüz işten çıktığıma dair bir belge falan imzalamadım.Amacım para almak falan değil 15 gün sigortam ya var ya yok. Olaya idealist yaklaşıyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. saygılarımla.
Cevap: ihbar tazminatı isteyip İşverene hukuku hatırlatmak
çalışma süresini kanıtladığınız müddetçe -ki bir ispat sıkıntısı görünmüyor , işveren sizi işten haklı bir neden olmaksızın çıkartmışsa ihbar tazminatına hak kazanırsınız..