Karşılıksız çek ve mağduru tehdit
3ay önce Malatya dan İstanbul a bahçemde topladığım kaysıları fabrikadan işletip İstanbul da ticaretle uğraşan C. GIDA ÜRÜNLERİ TOPTAN PAZARLAMA firması B.G ye sattım..karşılığında bana C.O Bank Asya ya kayıtlı çek verildi...19.250.00tl+25.250.00tl iki çek aldım...ancak günü geldiğinde çek ödenmedi..bende.. b.. g.. aradım..paramı gönder dedim..ama göndermiyor..çek ödenmiyor..arkası takasta yazıldı..çeki avukata verdim çek sahibi ve ciro eden cemre gıda adına mal varlığının olmadığını ve işyerlerinde mal olmadığını belirtti..benim varım yoğum olan paramın hepsini aldılar..ekmeğe muhtaç durumdayım..dolandırıldım..şikayetçiyim..B.G malatya da kaysıcı bul onlara sahte çek vereyim senin paranı öyle öderim diyor.bende para yok diyor..elimde gönderdiğim kaysının ambar fişleri mevcuttur .b. g. beni tehdit ediyor.ayrıca benim saflığımdan yararlanarak Ankara da başka bir şahıs aynı şekilde beni dolandırdı.araştırmalarım sonucu her ikisininde aynı kişiler olduğunu anladım ama iş işten geçti...toplam 60bin tl dolandırıldım..
Bu durumda ben ne yapabilirim
Cevap: Karşılıksız çek ve mağduru tehdit
arkadaşlar yasal süreç olarak neler yapmam gerekiyor?
Karşılıksız çek nedeni ile savcılığa şikayet etmiştir avukatınız onun neticelenmesini daha doğrusu neticelenememesini bekleyeceksiniz.
Engin Bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim...yani hiçbir netice alamazsınız diyorsunuz...istanbul daki avukat arkadaşta aynısını söyledi..benim anlayamadığım nokta şu:bu adamlar garibanı dolandırırlar ama yaptıkları yanına kar kalır...devlet neden bu işe çözüm üretmiyor..
Devletin de onlardan bi farkı olmadığı için...
peki ben adamı ömür boyu nasıl icralı yapabilirim ve hapse attırabilirim