Faturalarımı ödediğim halde sistemde görünmüyormuş
iyi günler...
benim sorunum şöyle. turksat üyesiyim 4 aylık gecikmiş faturadan dolayı hizmet kesilmiş. bende 11.08.2011 tarihinde bütün borçları hsbc internetten ödedim. 10-15 dk sonra tekrar teledunya ya baktım acılmısmı diye acılmadıgını gordum. turksat müşteri hiz. numarsından fatura sorgulamayı aradım 2krş borcum gorunuyoru sanırım dedim birinin faizinden kaldı dedim. ertesi gun ankaraya gittigimden kontrol etmedim. bugun tarihi 14.08.2011 ve hala hizmetim kullanımda değil. tekrar aradım müş.hiz. borc sorgulamayı bu kez 137 tl borc gorunmekte. bankanın dekontlarıda mail adresimde mevcut. turksatı aradım durum budur diye borcunuz yatırılmamıs gorunuyor dekont varsa bize fakslayın diyor. benimde sinirlerim tavan yaptı zaten dogru duzgun hizmette alamadıgımdan sinir oluyordum turksattani. neys, hem paranı yatır hemde peşine koştur hiç işimiz gücümüz yokmuş gibi. kotu birşey soylememek için iyi akşamlar deyip kapattım.
şimdi sormak istediğim ben bu dekontları yollamak istemiyorum. ben bunlara dava acmak istiyorum. maddi olarak bir kaybım yok ama manevi olarak tazminat davası açsam bir sonuç alabilir miyim acaba?
ilginize teşekkur ederim...
saygılarımla.
Cevap: faturalarımı ödediğim halde sistemde görünmüyormuş...
Manevi tazminat davası açmak için manevi zarar görmüş olmanız gerekir. Televizyonsuz kaldığınız için ne gibi bir manevi zarara uğradınız?
Cevap: Faturalarımı ödediğim halde sistemde görünmüyormuş...
öncelikle ilginiz için teşekkur ederim.
benim asıl maksadım tazminattan ziyade bunların işi ile ilgilenmesi yani ufakta olsa bir ceza olması maksadı ile soyledim. yani yanına kar kalmasın istiyorum. hem faturayı yatırıp hemde takibini yapmak istemiyorum. bu faturaları mahkeme dısında beyan etmeyecegim ve tekrar odemeyecegim. odedigim tarihten sonraki faturaları odeyip icra ile karsılasana kadarda mahkeme sürecine gitmeyeceğim. icralık olduğum zaman sanırım manevi tazminat davasını açabilirim değil mi?
Cevap: Faturalarımı ödediğim halde sistemde görünmüyormuş...
Banka tarafından ilgili meblağın hizmet veren kuruluşa gönderilmemiş olması da muhtemel.
İcra ile karşılaştığınızda borçtan kurtulma davası açabilirsiniz fakat bu sizi faks çekmekten veya e-posta göndermekten daha fazla zahmete sokacaktır.
İyi günler dilerim.