Ev sahibi ile anlaşarak evi boşaltma
Mrb arkadaşlar. Forum da dün gece baya bi arama yaptım fakat durumumla ilgili net bilgi bulamadım. Daha önceden sorulduysa kusuruma bakmayın.
Şu anda oturduğum evin ilk kirasını 01.08.2009 tarihinde banka vasıtasıyla yatırmıştım ve şu ana kadar bütün kiralarımı bankadan yatırmdım. Kira sözleşmemizin tarihi ise zamanında yaptığımız yanlışlıktan dolayı 01.06.2009 olarak yazmakta.
Ev sahibim bu sene 5 ağustos tarihinde benden zam istedi. Ben de iyi niyetli olarak zam yapmak istemediğimi eğer isterse evinden çıkabilceğimi söyledim. Sormak istediğim soru şu; bildiğim kadarıyla kira sözleşmem tekerrür etmiş durumda ve evden çıkacak olursam ev sahibimin benden 11 aylık kira talep etme hakkı var. Bu durumda evden çıkarken nasıl bir yol izlemeliyim. Ev sahibim sözüne güvenilmeyecek birisi olduğu için soruyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Ev sahibi ile anlaşarak evi boşaltma
1- sözleşmenizdeki artış oranına ilişkin hüküm ne diyor?
2- ev sahibinizin 11 aylık kira talep etme hakkı olduğunu biliyor iseniz, sorunuzun yönü "kanunu nasıl dolanırım" mıdır ?
11 Aylık ücret isteyebileceğini sanmam. Bir dairenin makul bir sürede kiraya verilebilmesi gerekmez mi.?Bununda 3-4 aylık bir kira bedeli olması normal değil mi.?
Ayrıca sayın hamidogs sizin bu tahliyeden dolayı vereceğiniz 1 aylık oturmadan kira ücreti zam oranını zaten geçer herhalde.
Yanılmıyorsam kontratta aksi yazılmadıktan sonra ev sahibi enflasyondan fazla zam yapma hakkı yoktu herhalde.
ev sahibiniz sözleşmenin tek taraflı feshi nedeniyle sözleşmeden kaynaklanan ücretin tamamını isteyebilir. 3-4 aylık kira bedeli carsambalıfaruk arkadasımızın iyi niyetini göstermektedir ancak yasa, sözleşmeyi sebepsiz olarak tek taraflı feshedene acımamaktadır. zam oranı sözleşmede belirtilmemiş ise yıllık enflasyon oranı üzerinden işlem görür ancak genelde ev sahipleri tarafından Tüketici fiyat endeksi üzerinden zam uygulanacağı hükmü eklenmektedir.