Idare yaptığı hatayı kabul etti şimdi ne yapmalyım?
Merhabalar Ben öğretmenim. Bir ilçeye bağlı 13 km uzaklıktaki bir okulda çalşırken eş durumu nedeniyle ilçe merkezinde çalışan eşimin bulunduğu yere tayin istedim (OCAK 2011) atamam yapılmadığı gibi benden puan olarak daha düşük birisinin ataması istediğim okula yapıldı.Böyle bir hakkım olmasına rağmen atamam yapılmadı.Sonra dava açtım ve savunmalarında idare yaptığı hatayı kabul etti.Sonra normal tayinle (TEMMUZ 2011 ) de atamam yapıldı.Şimdi idarenin bu hatası yüzünden 6 Ay boyunca 30 km gitmek zorunda kaldım.Çocuğuma bakamadım .. Ne yapabilirim bu konuda?
Cevap: Idare yaptığı hatayı kabul etti şimdi ne yapmalyım?
Davanız düştü mü? Yoksa dava halen sürüyor mu? Maddi kayıplarınızı ispatlayabilir misiniz?
Dava hala sürüyor karar aşamasında,ama büyük ihtimalle lehime sonuçlanacak.. çünki yaptıkları hatayı kabul ediyorlar.. Maddi kayıplarım günlük o beldeye gidiş gelişim ve yolda harcadığım para (30 km) . Ayrıca eşim işten geç çıktıgı için bende çocukların okul çıkış saatine yetişemediğim için birine baktırıyorduk....1 saatliğine Toplam 6 ay sürdü..
Dava lehinize sonuçlanır ve kesinleşirse, daha sonra yine İdare Mahkemesinde davalı idareye karşı başka bir maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Maddi kayıplarınızın hepsini belgeleriyle ispatlamanız lazımdır. Manevi tazminat için de makul bir talepte bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.