Açık senet in üzerine meblağ yazarak icraya verilmesi
Merhaba,
İllegal yoldan bir araç kiralama işi için açık senet verdim daha sonra araç elimde arıza yaptı ( motor arızası ) ve yüklü bir masrafı çıktı araç sahibi senedin üzerine meblağ yazarak avukata vermiş avukat ise haciz yolu ile tahsil edeceğini yada yarısını ver kapalım diyor.
* senet ortak bir arkadaş tarafından yazıldığı için daha sonraki meblağ kısmında el yazı farkı muhtemel
* senet üzerinde pederin ev adresi yazıyor
* üzerime hiç birşey yok sadece sigortalı bir çalışanım
bu durumda bu senede nasıl itiraz edebiliriz tahsil edebilirler mi ?
böyle bi aşamada ne gibi senaryolar çıkabilir ?
şimdiden teşekkürler
Cevap: Açık senet in üzerine meblağ yazarak icraya verilmesi
arkadaslar aynı sorun bende de war ısyerıne gırerken acık senet aldılar sımdı ısden cıkacagım dedgıım de senetı ve pasaportu vermıyorlar ıcraya koyarız dıyolar ya 2000 euro yada ıcraya dıyorlar bu nasıl oluyor ısyerı senetlerı hangı durumda gecerlııı
Cevap: Açık senet in üzerine meblağ yazarak icraya verilmesi
Merhaba arkadaşlar, benim de senet konusuyla ilgili fakat biraz farklı bir kaç sorum olacak:
1.Senete imza yerine parmak bastırmak doğru bir hareket midir ve geçerli olur mu? Kişi okur-yazar olsa dahi.
2.Ayrıca senet üzerinde sadece kişinin imzası yeterli midir? Diğer kısımlarını(miktar, ad-soyad, adres,..vs) farklı bir kalemle biz doldursak geçerli olur mu?
3.Ödeme tarihi üzerinden 2 yıl geçmiş senetler adi senet hükmünü alıyormuş diye duydum. Adi senedin özelliği nedir?
4.Alacağıma karşılık senet alacağım diyelim. Ödeme tarihi olarak 1,5 sene öncesini yazsak(kişinin borcu 1,5 seneden bu yana devam ediyor), düzenleme tarihi olarak bugünün tarihini atsak bir sakıncası olur mu? Ya da düzenleme tarihi boş bırakılabilir mi?