Emanete bıraktığım eşyalarımı geri alamıyorum
İyi geceler arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında yardım istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
07.03.2011 tarihinde babam bir evlilik yaptı ve evine yeni eşyalar aldı. 30.04.2011 tarihinde ise babam vefat etti. Vefatı dolayısıyla evi boşaltmamız gerekiyordu ve babamın eşi hiç bir şey talep etmediğini yazılı olarak beyan etti. Bu süreçte nişanlımın babası sürekli yardımda bulundu. Eşyaları koyacak yerim olmadığı için nişanlımın babası uygun yeri olduğunu ve oraya koyabileceğimizi söyledi. 17.05.2011 tarihinde ben, kuzenim ve kuzenimin bir akrabasıyla eşyaları ambalajlayarak nişanlımın babasının evine taşıdık. 10 gün önce nişanlımdan ayrıldım ve nişanda taktığımız takıları ve verdiğim pahalı bir telefonu haklı olarak geri aldık. Ancak babası bu duruma çok sinirlendi ve eşyaları geri vermiyor ben bir sürü masraf yaptım benim zararımı karşıla bu eşyalara kira ücreti ver al eşyalarını dedi. Eşyaları kendisine emanet bıraktığım dönemde böyle birşey konuşulmamıştı haliyle bende bu durum karşısında şok oldum. Hatta ayrıldığım nişanlım bile benden taraf oldu babasına tepki gösterdi böyle birşeye hakkı olmadığını söyledi ancak babası bir türlü razı gelmiyor. Beyaz eşyaların faturası yok ancak Vestelde kayıtları olduğuna dair belgeleri temin ettim, mobilyaların ise çoğunun faturası var. Özetle ben bu eşyaları geri almak istiyorum ortada bir suç olduğunu düşünüyorum şahitlerle eşyaları nişanlımın babasının evine taşıdığımı ispatlayabilirim. Ayrıca son telefon görüşmemizde ağır şekilde hakaretlerde bulundu ve tehdit etti. Ben artık bu insanla muhatap olmak istemiyorum hakkımı hukuki yollarda aramak istiyorum fakat nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum ve babamın hatırası olan eşyaları geri alıp kullanmayı çok istiyorum.
Anlayışınız ve yardımlarınız teşekkür ederim.
Cevap: Emanete bıraktığım eşyalarımı geri alamıyorum
Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim! Konu kilit lütfen!